Nnywellness.com

Tegn & symptomer på blokkert filtrere en bil


Tegn & symptomer på blokkert filtrere en bil

I en bil motor fungerer luftfilteret som en barriere mellom inntak og luften kreves for drivstoff forbrenning. En trafikk eller blokkerte filter krever motoren jobbe mye hardere for å trekke i luften, fører til mange ytelsesproblemer. Tegn og symptomer på en blokkert luftfilter gjør problemet relativt enkelt å diagnostisere. Videre kan du raskt kontrollere og erstatte luftfilteret etter tjenesten fremgangsmåten anbefales i bilen brukerhåndboken.

Redusert makt og akselerasjon

For å generere strøm, krever motoren en tilstrekkelig mengde luft å blande med drivstoff til forbrenning. Et blokkert filter begrenser luftstrømmen inn i motoren, dermed redusere strømforbruket. Dette er spesielt tydelig under tung akselerasjon motoren krever en økende mengde luftstrømmen å mate sylindere som sin rpm stiger. Med filtere blokkert kan motoren føle nølende under akselerasjon, spesielt i øvre turtallsområde. I ekstreme tilfeller kan motoren kunne akselerere utover en viss hastighet eller rpm på grunn av utilstrekkelig luftstrøm.

Sputtering og stoppet

En alvorlig tette luftfilter kan føre til spraking eller selv stoppe motoren. Når motoren er i stand til å trekke i en tilstrekkelig mengde luft, kan den oppleve en altfor rikt luft-til-drivstoff ratio. Dette fører til en ineffektiv forbrenningsprosessen, med overflødig drivstoffmengden i sylindere etter hvert stempel syklus. Med en ekstremt rike luft-til-drivstoff ratio, kan motoren nøle og spraking ved akselerasjon og kan selv stoppe når du løfter av gass. I mindre ekstreme tilfeller, vil overflod av leftover drivstoff i sylindere skape en sterk bensin lukt fra bilen eksos system når motoren er i gang.

Drivstofføkonomi

Eldre biler med forgasser motorer har en betydelig nedgang i drivstofføkonomi når luftfilteret er blokkert. Siden et blokkert filter begrenser luftstrømmen til inntaket, motoren er ikke dugelig å oppnå riktig luft-til-drivstoff forholdet, og dermed effektiviteten av forbrenningsmotorer er sterkt redusert. Men vil mest moderne biler med innsprøytning motorer ha en mindre dramatisk nedgang i drivstofføkonomi. I tillegg til luft-til-drivstoff forholdet problemer reduserer et tett filter litt drivstofføkonomi ved å kreve at motoren jobbe hardere for å trekke luft gjennom filteret.

Ettersyn og utskifting

Se bilen brukerhåndboken finne fremgangsmåten foreslått vedlikehold tidsplan og erstatning for luftfilteret. Uavhengig av kjørelengde intervallet foreslått i brukerhåndboken, bør du kontrollere inntak systemet umiddelbart hvis kjøretøyet viser symptomer på et blokkert filter. På de fleste biler er luftfilteret inne en svart plast luftkammer, tilgjengelig i motor-bukten. Fjerne alle metall og/eller skruene som fester plast lokket, og løft den gratis får tilgang til. Hvis filteret er tett med skitt og rusk, erstatte den med en ny enhet før du installerer luftkammer lokket.