Nnywellness.com

Feilsøke ikke bilde på Mitsubishi DLP


Feilsøke ikke bilde på Mitsubishi DLP

I tillegg til andre produkter som de gjør, er Mitsubishi en ledende produsent av storskjerm-TV. Mitsubishi TV bruker primært digital lys projeksjon (DLP) teknologien for å opprette en avbildning gjennom bakprojisering. Hvis TVEN Mitsubishi har problemer med å vise et bilde, må du feilsøke for å løse problemet.

Instruksjoner

• Sjekk strømkontakten. Kontroller at strømkabelen er ordentlig koblet til en funksjonell stikkontakt. Hvis strømkabelen er koblet til et grenuttak, prøve å koble TVEN direkte til en stikkontakt å se hvis settet vil slå på.

• Sett TVEN i riktig input for komponenten du prøver å se. Trykk på "Video"-knappen på fjernkontrollen for å endre input kanal til du har nådd inn kanalen for enheten du prøver å vise.

• Sjekk indikatorlampen lampen foran på TVEN. Hvis det blinker gult, er lampedekselet åpen. Lukke døren til du hører det klikker på plass. Hvis lyset er konstant gul, deretter lampen har overskredet dens 5 000 timers levetid og må erstattes. Se TV eierne manualen for spesifikke instruksjoner om hvordan du skifter lampen. Hvis indikatorlampen er solid rød, slå av TVEN og la den av i minst to minutter. Hvis det ikke er fortsatt noe bilde, deretter må lampen byttes.

• Kontroller statusen til indikatorlyset foran på TV. Hvis lys gul, deretter er temperaturen på TV for høy. La TV avkjølt før igjen eller senke romtemperaturen. Du kan også rengjøre filteret på baksiden av TVEN for å fjerne støv og bistand i kjøling. Se brukerhåndboken for TVEN for instruksjoner for ditt spesifikke modellen. Hvis statusen til lyset er konstant eller blinkende rødt, er TV behov for service. Ringe 1-800-332-2119 eller besøk www.mitsubishi-tv.com for å få informasjon om vedlikehold TV.