Nnywellness.com

Hva er funksjonen til Emitter i Transistor?


På samme måte en liten mengde kraft på håndtaket på en vannkran kan regulere store mengder vann, er transistoren en enhet som gjør at en liten mengde strøm til sin base til å kontrollere en større mengde strøm. En transistor kan fungere som en bryter, tilsvarende å slå kranen på eller av helt, eller som en forsterker, tilsvarende åpne kranen til du får bare rett vannstrømmen.

Transistoren konstruksjon

En transistoren, eller BJT, er bygd som en sandwich, i tre lag. Det er en indre lag P eller N dopet silisium eller annet semiconducting materiale, og to ytre lag P eller N dopet silisium. "Kjøtt" laget av transistoren er alltid annerledes enn de ytre to "brød" lag.

Typer transistorer

De to hovedtypene av bipolar krysset transistorer er NPN og PNP. Dette henviser til organiseringen av materialet i transistor sandwich. I en NPN transistor, strømmen flyter fra emitter gjennom til samleren. I en PNP transistor, strømmen flyter fra kollektor gjennom til emitter.

Spenningsfall over Emitter

Mens spenningen fra base til kollektor pinnene kan variere, er spenningen falt over basen til emitter alltid konstant. I de fleste BJTs er dette en nominell 0,7 volt. Emitter er også felles referansepunkt for både katoden og base tilkoblinger av transistoren. I en NPN transistor er emitter en vanlig negativ sammenheng. I en PNP transistor er emitter en vanlig positiv sammenheng.

Funksjonen til Emitter

Emitter er bare en side strømtilkobling om transistoren. Det viktigste å huske på er at det er en spenningsfall over emitter. Du må huske dette når du utformer transistor kretser.