Nnywellness.com

Hvordan du bytter en TracFone nummer & oppkoblingstid til en annen TracFone


Hvordan du bytter en TracFone nummer & oppkoblingstid til en annen TracFone

TracFone tilbyr forhåndsbetalte og lønn som du går planer til kunder. Det har også et bredt utvalg av mobiltelefoner som du kan velge fra. Hvis du vil overføre telefonnummer og oppkoblingstid til en ny telefon, er det best å ha en kundestøtterepresentant hjelpe deg. Også ha informasjon på begge mobiltelefoner tilgjengelig og klar. Dette gjør at overføringen raskere og enklere.

Instruksjoner

• Skriv ned alle kontaktene i din gamle TracFone. Når du overfører ditt nummer og minutter til den nye telefonen, vil du ikke lenger har tilgang til kontaktinformasjon.

• Skriv ned hvor mange minutter du har igjen på gamle mobiltelefon. Denne informasjonen vises automatisk på mobilskjermen. Du kan holde oversikt over hvor mange minutter du overført.

• Kall TracFone på 800-867-7183. Trykk på nummeret for språket ditt og trykke "1" to ganger for å snakke med en kundestøtterepresentant.

• Fortelle representant at du ønsker å overføre dine minutter og telefonnummeret til din nye TracFone. Finn serienummeret på begge telefonene, som ligger under "Forhåndsbetalt"-menyen. Lytte til representant, så du må skrive inn tallene i begge telefonene.

• Kontroller at riktig antall minutter overført til den nye telefonen. Mengden av minutter vil automatisk oppdatere på skjermen. Ikke henge opp med representant før du har bekreftet din minutter. Fortelle representant hvis du ikke ser riktig mengde.

• Ringe å teste ut den nye telefonen. Hvis det ikke fungerer riktig, kontakt TracFone og forklar problemet.

Tips og advarsler

  • Det er ingen gebyrer for å aktivere en ny telefon på kontoen.