Nnywellness.com

Hvordan koble opp min digitale Plasma-TV til min kabelboks


Hvordan koble opp min digitale Plasma-TV til min kabelboks

En digital TV leverer den beste bildekvaliteten som er tilgjengelig for lyd/video forbrukerelektronikk. Ingen andre TV-teknologien gir en større bildeoppløsning for ekte HD-video. For å få mest mulig ut av denne teknologien, bør en plasma-TV være koblet til en AV-kilde med High Definition Multimedia Interface (HDMI) kabel. Pluggene på hver ende av en HDMI-kabel inneholder 19 koblinger som ren digital video data opptil åtte kanaler med digital lyd, avhengig av kilden soundtracket, for ekte-surroundlyd. Kabelen kobler i mindre enn et minutt å en kabel-TV-tjenesten for og baksiden av HDTV. Hvis kabelboksen er en eldre modell, brukes en komponentvideo-kabel.

Instruksjoner

• Se baksiden av kabelboksen å se om det finnes en HDMI-kontakten. Jack har seks sidene og 19 hull arrangert i tre radene i kontakten. Det bør også være merket HDMI ut.

• Koble plasma TV og kabelboksen fra stikkontakten AV kabel. Hvis en HDMI-kontakten ikke er tilgjengelig på kabelboksen, gå til trinn 5.

• Sett ene enden av en Sekskantet HDMI-kabel til én av HDMI IN kontaktene på baksiden av digitale plasma-TV med bredere enden vendt oppover. Digital plasma angir vanligvis har minst tre HDMI-kontakter, så noter som inndata (1, 2 eller 3) brukes for kabelboksen.

• Sett pluggen på den andre enden av kabelen rett inn i HDMI OUT-porten bak på kabelboksen. Dette fullfører HDMI-kontakten.

• Hvis HDMI-kontakten ikke er tilgjengelig på kabelboksen, de røde, grønne og blå pluggene på et sett av komponentvideokabler inn de tilsvarende RGB Video OUT-kontaktene på kabelboksen og deretter koble andre endene til RGB Video IN kontaktene på baksiden av plasma-TV. Bruk HDTV komponent IN kontaktene på plasma settet, bruk hvis tilgjengelig, ellers vanlig komponent knekter.

• Koble et sett med audio-kablene til Audio OUT-kontaktene på kabelboksen. Den røde pluggen festes til høyre lydkanal og hvite pluggen settes inn i venstre lydkanal.

• Koble den andre enden til Audio IN-kontakter på plasma-TV med samme fargekoder.

Tips og advarsler

  • Et rent digitalt signal fra en HDMI-kabel er foretrukket for plasma-TV satt for å få mest mulig ut av teknologien. Vanlig LCD og HDTV gir et bildekvalitet med komponent-kabler, men en plasma angi skinner virkelig høyoppløsning med en digital tilkobling.
  • Ikke koble i elektronikk til en strømkilde før AV kabel-tilkoblinger er fullført.