Nnywellness.com

Forskjeller i Pixel Pitch


Forskjeller i Pixel Pitch

Pikseldybde er definert som avstanden mellom to tilsvarende-fargede piksler på en skjerm skjerm eller kameraet sensor. Når man diskuterer fjernsyn og dataskjermer er denne egenskap noen ganger referert til som punktavstand. Ulike nivåer av Pikseldybde påvirker en skjerm på skjermen utfoldelse og kvaliteten på kameraets bildene.

TVer og skjermer

CRT og HD-TVer og skjermer målt Pikseldybde i avstanden mellom piksler på selve skjermen. Når alle andre faktorer holdes konstant, viser skjermer med en lavere pixel pitch bilder skarpere for det menneskelige øyet enn skjermer med en høyere Pikseldybde. Kvalitet forskjellene er mindre tydelig når du viser bevegelige bilder og mer tydelig når du ser på skjermen tekst og statisk grafikk.

Bak projeksjonsskjermer

Moderne TVer og skjermer har en pixel pitch som varierer fra rundt.2 til 5 millimeter. På den annen side, har bakprojisering skjermer mye mindre Pikseldybde som måles vanligvis i mikrometer. Vise kvaliteten på en bakside-prosjektering enhet er imidlertid ikke nødvendigvis bedre enn en CRT eller HD TV. Dette er fordi projeksjon viser mål pixel pitch på kilden til bildet, snarere enn på skjermen. Hvis en bakside-prosjektering skjermen hevder en pixel pitch av 8 mikrometer ved kilden bildet så på skjermen kan vise en funksjonell pitch rundt 30 ganger større. Dermed kan annonserte Pikseldybde ikke direkte sammenligne mellom bakside-prosjektering og standard skjerm enheter.

Kamerasensorer

Kamerasensorer måler vanligvis deres Pikseldybde i mikron. Kameraer med sensorer som har mindre Pikseldybde er bedre egnet til innspillingen fine detaljer. Imidlertid små piksler også har et lavere dynamisk område, og dermed er mindre velegnet til fange lengre bølgelengde lyset på røde enden av spekteret under ikke-ideelle lysforhold. Kameraer med en større Pikseldybde savner noen fine detaljer under optimale fotografering forhold, men er bedre for å ta bilder i lite lys forhold.

Pris

Det er en invers sammenheng mellom Pikseldybde og pris. enheter med en lavere Pikseldybde tendens til å koste mer enn tilsvarende enheter med en høyere pixel pitch. Dette forholdet gjelder for TV, dataskjermer, skjermer og kameraer. Når du foretar et kjøp, husk at det er grenser for hvor godt det menneskelige øyet kan se bilder; en TV med en pixel pitch.21 millimeter vil bare se vesentlig annerledes enn en TV med en.19 millimeter pitch til den mest kresne av øynene.