Nnywellness.com

Polyuretanskum bruker


Polyuretanskum bruker

Polyuretan er polymerer eller forbindelser gjort av store molekyler, inkludert uretan. Polyuretan brukes ofte i form av fleksible eller rigide skum. Ifølge Center for polyuretan industrien brukes fleksible skum i stoppede møbler og biler, mens stivt skum er ansatt som isolasjon i kjøledisker, kjøleskap og byggebransjen.

Transportbransjen

Polyuretan skum brukes i biler, inkludert arm hviler, hodet hviler, polstrede instrumentpaneler og andre deler som støtfangere og ratt. Disse skum tilbyr et bærekraftig alternativ for industrien, som de kan resirkuleres å lage tepper hus og biler. Bruk av polyuretan skum i transportbransjen har økt ni prosent siden 1998, ifølge Center for polyuretan industrien.

Isolasjon

Stive skum brukes til å redusere energien som kreves for å holde kjøleskap og frysere kaldt. Ifølge europeiske Diisocyanate og Polyol produsenter forening har polyuretan stive skum lang levetid, slik at en husholdning elektrisitet reduksjon på opp til 30 prosent. Disse skum kan også brukes i bygge isolasjon, inkludert hulrom vegger, tak, gulv og rundt rør og kjeler.

Stoppede møbler

Fleksibel polyuretan skum brukes som en fyllmasse for puter og madrasser stoppede møbler, og kan produseres i forskjellige tettheter. Minnet skum er en form for polyuretan, som tilpasser seg til formen på en persons kropp. Den brukes i sykehus fordi den hindrer trykksår i folk som tilbringer lange perioder i sengen, rapporterer den europeiske Diisocyanate og Polyol produsenter forening.