Nnywellness.com

Slik endrer du tidspunktet kjeden på en Chevy 350


Slik endrer du tidspunktet kjeden på en Chevy 350

Alle timing kjeder strekke over tid forårsaker ventilinnstilling blir stadig mer uberegnelig. Det er flere ettermarkedet design som langt overstiger den opprinnelige utstyr kjeden i kvalitet og ventilinnstilling stabilitet. Dobbel-roller timing kjeden med en stål utstyr er rimelig, mer stabil og bruker mindre hestekrefter. En gear stasjon i motsetning til en kjede gir den største nøyaktigheten, og er flott for høy ytelse. Det siste alternativet er et belte-drevet kjøre for trinnløs regulerbar ventilinnstilling og ekstremt stillegående drift.

Instruksjoner

• Løfte og støtte foran bilen på jack står. Plassere avløp panorere under radiatoren og åpne radiatoren avløpet eller, i stedet for en avløp, fjerne bunnen radiator slangen og avløp radiatoren.

• Fjern fire bolter foran i olje pan er satt inn loddrett i timing kjeden dekselet. Løsne, men fjerner ikke resten av bolter i olje pan. Løsne i olje pan fra tetningen, med skrutrekkeren, for å redusere pannen litt. Vær forsiktig med å rive pakningen, spesielt foran gummitetningen. Holde foran pakningen pent på plass når pannen er senket.

• Senk bilen utenfor jack står. Løsne boltene viften med en skiftenøkkel, men fjerner ikke seg. Fjern skruene i fan likkledet, bruke riktig socket.

• Lindre spenning på tilbehør belte eller belter, avhengig av året av kjøretøyet. Det vil være flere belter på tidlig biler, som krever å løsne boltene i Dynamo, servostyring og aircondition, og rotere elementer til å lindre spenning så belter kan fjernes. Senere-modellen biler har en fjærbelastet strammer, så bruk en fastnøkkel til å presse strammer fra beltet og ta beltet.

• Fjerne topp radiator slangen, med en skrutrekker, etterfulgt av boltene som fester radiator til radiator-støtte likkledet. Det kan være nødvendig å fjerne det topp tverrsnittet over radiatoren, som inneholder de øvre gummi blokkene støtte radiatoren. Noen radiatorer på tidlige modeller har bolter gjennom siden brakettene på radiatoren der de er boltet direkte til likkledet. Se nøye på radiatoren og det blir tydelig om metoden å sikre den til likkledet.

• Fjerne overføring kjøligere linjer, med en skiftenøkkel. Linjene er koblet til passasjeren side av radiatoren. Fjerne alle skruene som fester aircondition kondensatoren til radiator, bruke riktig socket. Fjern de fire skruene viften som allerede er løs, og løft radiator og fan av bilen som en enhet.

• Fjerne klemmer på slangene koblet til vannpumpe, med en skrutrekker. Følge opp ved å fjerne slanger. Liten slangen er bypass og den andre er varmeapparatet kjerner slangen.

• Fjern de fire skruene i vannpumpen, bruker en 9/16-inch kontakten på tidlige modeller eller 15 mm på sen-modell biler. Fjerne pumpen. Fjern de fire skruene i Veivaksel skivene, med en kontakt, så fjerne skivene. Fjern den harmoniske belastningsfordeling, bruker harmoniske-belastningsfordeling puller. Fjern alle bolter i timing kjeden coveret, bruker en 7/16-inch socketen. Bruk skrutrekkeren til å snuse dekselet.

• Installere den harmoniske belastningsfordeling akkurat nok til å delta på kilespor og løst installere fire skivene bolter. De trenger bare å være koblet i et par svinger. Sette inn skrutrekkeren mellom bolter i belastningsfordeling og slå sveiv til punktum på tann av kamaksel drivhjul er nøyaktig på seks posisjon.

• Bøye kategoriene små bak tre bolter på kamaksel drivhjul fra bolter. Dette er en lås plate bak bolter. Fjern belastningsfordeling. Fjerne tre kamaksel drivhjul bolter. Grip kamaksel drivhjul med begge hender, og rist den sidelengs til det løsner. Lavere drivhjul med kjeden nok å frigjøre lm Veivaksel drivhjul og fjerne cam drivhjul og kjeden.

• Dypp den nye kjeden i olje og tørk den av. Plass kamaksel drivhjul på cam. Sett inn to bolter akkurat nok til å holde det på. Være helt sikker på prikken er klokken seks - hvis ikke, gjøre det slik. Installere balanserer på nytt med de fire skruene og justere den slik prikk på Veivaksel drivhjul er nøyaktig loddrett ved 12 o'clock posisjon. Det bør være nøyaktig stilt opp med prikk på kamakselen seks der. Bruk skrutrekkeren for å flytte Veivaksel belastningsfordeling til prikkene er justert. Fjern belastningsfordeling.

• Lå kjeden over toppen av kamaksel tannhjul. Plasser kamaksel drivhjul der dot er rett ned og å finne hullet er ved tre o'clock posisjon. Holde kamaksel drivhjul i denne posisjonen, og senk det nok å få kjeden under Veivaksel tannhjul. Løft på cam drivhjul å engasjere kjeden på den sveiv tannhjul. Se på cam drivhjul, og kontroller at med kjeden engasjert, drivhjul er fortsatt i samme posisjon. Hvis ikke, lavere cam drivhjul og slå den litt og å engasjere sveiv drivhjul, løft og se på det igjen. Når drivhjul er ordentlig engasjert og dot er rett ned, skyv den på kamakselen. Installere lås platen og tre bolter. Før stramme sjekk cam bolter, punkt igjen. Det er null toleranse for feil. Juster etter behov til prikkene er perfekt i tråd.

• Boltene kamaksel sikkert, så bøye kategoriene lås platen opp holde bolter i posisjon. Rengjør blokken og timing-kjeden dekselet med pakning skrapen.

• Coat timing-kjeden dekselet med et tynt lag med RTV fugemasse. Linje timing-kjeden dekker opp motoren, Sett dekselet boltene og boltene sikkert.

• Legg litt RTV fugemasse på bunnen hjørne av timing-kjeden dekslet heis i olje pan i plasser og boltene alle. Installere resten av elementene i omvendt rekkefølge av fjerning.