Nnywellness.com

Historien om piratkopiering


Så lenge skip har gått til sjøen, har pirater vært en del av landskapet. Om litteratur og Hollywood har romantisert piratkopiering, ville en bedre måte å beskrive piratene være å sammenligne dem til dagens gjenger.

Historie

Det første beviset av piratkopiering er på en stein tablett fra 1350 f.Kr., som beskriver en pirat angrep på Nord-Afrika. I antikkens Hellas og Roma var piratkopiering vanlig. Vikingene i middelalderen kunne også vurderes en type pirat rase, som de plyndret over hele Europa.

Livet av en pirat

En pirats liv var ikke en enkel en. Skip ble ofte overgrodd med insekter og skadedyr, og gjennomsnittlig pirat karriere varte bare to til tre år, ender i døden, under kampen eller ved henging. Såkalte gullalderen av piratkopiering varte bare 50 år, fra 1680 til 1730, til verdensomspennende anti-sjørøver lover og et økt antall forsvaret demper på den.

Juridisk piratkopiering

Buccaneers og kapere er to typer pirater aktiviteter ble tolerert og selv oppmuntret av visse land. På 1600-tallet var buccaneers hovedsakelig franske og britiske nybyggere som til slutt gjorde seg til Tortuga, en karibisk øy nær Haiti. Spania var i krig med nesten alle andre europeiske land på tiden, og det prøvde å kjøre buccaneers av Tortuga. Buccaneers, men fikk styrke mer bosetterne ankom og begynte å angripe spanjolene både på land og i havet. Deres koloniale regjeringer gitt offisiell autorisasjon for sine angrep på fienden og RAID av buccaneers fortsatte til krigen mellom Spania og England endte i 1670. Men franske buccaneers fortsatte å angripe spanske til 1697, en våpenhvile ble til slutt nådd, og av buccaneer kom til slutt.

Kapere

Mellom 16 og 18 århundre handlet kapere under autoriteten til sine hjemland eller et handelsselskap eller andre gruppen som en slags soldat-pirat. De fleste av sine handlinger fant sted i tider med krig, og de ble godkjent av "kaperbrev og gjengjeldelse" å ta eller ødelegge fiendtlige skip og gripe alle verdisaker. Begge sider nytte denne ordningen: i kapere holdt meste av rikdommen de plyndret og autorisere enheten ikke måtte betale lønn til mannskapet. Etter erklæring av Paris i 1856, men ble privateering ulovlig.

Dagens pirater

Moderne piratkopiering begynte å øke i 1980 og fortsatte å gjøre det veldig sakte, år etter år, før etter første halvdel av 2004, ble 200 pirate angrep rapportert rundt om i verden. Disse moderne pirater opererer mest i sørlige hav av Sør-Amerika, Sørøst-Asia og den sørlige delen av Rødehavet. Med teknologien tilgjengelig i dag, er de mye lettere finne deres byttedyr, rob og drepe sine ofre og unnslippe raskt. Lite lasteskip er den vanlige ofre, om kidnapping folk for løsepenger, som i dagene gammel, vedvarer over tid.