Nnywellness.com

Hvordan koble opp en HD-TV til Surround-lyd


Hvordan koble opp en HD-TV til Surround-lyd

Lær å hekte din HDTV surround-lydsystem systemet å få best mulig lyd og video erfaring du kan fra teknologien din. HDTV står for high definition TV; TV varierer med skjerm oppløsning og produsent funksjoner. De fleste HDTVer kommer med en HDMI-kabel, samt digital-optisk eller Koaksial digital kabler. Surround-lydanlegg kan vanligvis være koblet i en rekke forskjellige måter.

Instruksjoner

• Identifisere portene som er tilgjengelige for innspill lyd for surround-lyd hovedenheten. Se på baksiden av enheten for alle kontaktene. Se på produsentens hjemmeside under "Spesifikasjoner" eller "Egenskaper" for å se kontaktene som er inkludert. De fleste surround-lyd enheter inkluderer HDMI-innganger, RCA-innganger og digital optisk og Koaksial digital kabler.

• Se på din HDTV for mulig audiokabel. Digital optisk og Koaksial digital kabler er sirkulære og har bare én kontakt. HDMI-kontakter er formet veldig mye som USB-kontakter, og er merket "HDMI." Disse tilkoblingene kan ta både lyd- og videosignaler. Også se etter gamle røde og hvite RCA lydkontaktene, som fortsatt brukes på enkelte TV-modeller og surround-lydanlegg for overføring av analoge signaler.

• Bruk en HDMI-tilkobling mellom din surround-lydsystem og HDTV, hvis mulig. Dette er en spesielt enkel metode for tilkobling, fordi all informasjon overføres gjennom en wire. Avgjør om du kan gjøre denne tilkoblingen ved å sjekke om både surroundlyd systemet og TVEN har HDMI-utganger.

• Bruke en digital optisk eller digital koaksial kabel til å overføre lyd hvis du ikke bruker HDMI. Disse kablene arbeidet med fiberoptisk teknologi, og kan også overføre nødvendig signalet gjennom én kabel i stedet for to. Se etter en liten digital optisk eller digital koaksial kabel port på både HDTV og surround-lyd enhet å avgjøre om dette er et egnet alternativ. Bare bruke den digitale optiske eller digitale koaksiale kabelen; begge utfører samme funksjon.

• Koble HDTV til surroundlyd systemet med RCA-kontakter hvis du ikke har andre alternativer. RCA-kontakter er de røde, hvite og gule kontaktene for lyd og video. De røde og hvite kablene er lydkablene, og de kan være nødvendig hvis du har en gammel surround-lydsystem. De fleste HDTVer vil være utstyrt med enten HDMI eller digitale optiske forbindelser.

• Gjør tilkoblinger med relevante kabelen. Hvis det ikke finnes en samsvarende tilkobling på enheter, kjøpe en omformer slik at du kan lage. Dette er et usannsynlig scenario, imidlertid; de fleste surround-lyd enheter og TV inneholder flere alternativer for tilkobling.