Nnywellness.com

Hjemmelaget innebygd elektrisk Supercharger


Elektrisk kompressorer, innebygd eller ellers har en tvilsom rykte i beste fall. Selv om elektriske supercharging har eksistert i flere tiår, det har bare vært ganske nylig at automotive programmer har møtt med noen grad av suksess. Imidlertid kan gjeldende sokkel deler gjøre for en unik eksperiment for de med liten forskyvning motorer.

Blåser CFM

Dårlige nyheter første: ingen elektrisk inline supercharger tilgjengelig med sokkel deler skal mate en motor med mer enn 1.5L forskyvning og gjøre noen makt. På 6400 RPM trenger med en 1-liters motor ca 125 CFM (kubikkfot Per minutt) av luftstrømmen. I 2 pounds av trykk, som antall skyter opp til ca 180 til 200 CFM, som er rett på kontrollens kantlinje hva en stor 4-tommers diameter Turbo 4000 marine blåser vil presse stund levere 2 psi press.

På den positive siden, er 1 psi boost vanligvis verdt om lag 8 prosent økning i kraft, betyr at den nevnte 60 hestekrefter, 1.0L motor kan stå å få så mye som 10 hk; ikke en ubetydelig økning for en 2000 lb bil. Så gå med Turbo 4000 marine viften ($35 fra 2010) for noe håp om makt.

Montering

Du kan bruke 4-tommers aluminium rør med gummi eller silikon kontakter for inntak luftveiene, eller du kan gå til billigere ruten, og bruke aluminium tørrere kanaler med samme diameter. Begynne med å fjerne gummi luft inntak røret som forbinder gass kroppen (hovedmotoren ventilen) air filter-boksen. Dikte et kort til 4-tommers diameter rør til gass kroppen og måle ut mellom 12 og 18 inches av slangen. Fest produksjon siden av din Turbo 4000 blåser til denne rør med stor slangeklemmer.

På dette punktet, kan du enten koble inn siden av viften til lager airbox (som noen biler vil kreve for å beholde luftstrøm-sensorer), eller du kan bare montere en kjegle-stil ettermarkedet luftfilter til blåseren. Biler som bruker en masse-luft sensor (du vil se en ledningsnett koblet til sensor, som er festet til luft-boksen) må beholde denne sensoren. Du kan installere sensoren opp-strømmen i blåser inndata med en 3-tommers lengde rør og sikre luftfilteret til sensoren selv.

Ledninger

Utvide fra den blåser svart wire batteriets bakken terminal. Kjøre en utvidelse fra røde ledningen til en svitsjet strømkilde i førerhuset eller engine bay. Noen folk kjøre en genser ledning fra strøm på siden av deres drivstoffpumpe stafett, som ofte ligger i svart sikringsskapet ved erstatning luftfilteret. Dette sikrer at den elektriske viften kjører når motoren er på.