Nnywellness.com

Blu-Ray grunnleggende


Blu-ray er et merkenavn for optisk teknologi utviklet av Blu-ray Disc Association, som omfatter flere store forbrukeren elektronikk selskaper som har jobbet sammen for å utvikle Blu-ray-teknologi. Foreningen ble offisielt dannet i 2002, men i 2000, Sony og Pioneer utviklet en tidlig versjon av teknologi kalt Digital Video innspillingen Blue, som brukte en blå i stedet for rød laser lese digital video.

Historie

Bare måneder etter BDA opprettelsen, Blu-rokke skiven spilleren prototyper ble introdusert av flere av organisasjonens medlemmer, inkludert Sony, JVC og pioner, på Ceatec utstillingen i Japan. I februar 2003, BDA begynte lisensiering Blu-ray-teknologi og Sony utgitt første Blu-rokke skiven spilleren i Japan i April samme år. Snart etter dannelsen oppdaget BDA motstand når Toshiba og NEC kunngjøre hensikt å utvikle HD-DVD-teknologi som den neste standarden for digital video-opptak. Etter en rekke allianser og sponsing mellom store underholdningsselskaper, Blu-ray Disc teknologi har dukket opp som etterfølger til DVD.

Fordeler

En av de største fordelene som Blu-ray-teknologien er å få mer innhold på en standard DVD-størrelse plate. En blå laser bølgelengde er kortere enn en rød laser, er mindre fysiske diskplass nødvendig for å romme videoinnhold på en plate. Med den ekstra plassen passer Blu-ray-teknologi tilleggsdata som er nødvendig for HD-video på platen. Sammenlignet med en standard DVD, som inneholder mellom 4.7 og 8,5 gigabyte (GB) med data, lagrer en Blu-ray-plate mellom 25 og 50 GB innhold.

Blu-ray og DVD

En Blu-ray-plate roterer med en hastighet på 54 megabit per sekund, sammenlignet med en DVD-hastighet 10.08 Mbps. Mens en DVD er i stand til å vise video på opptil 720 x 480 piksler oppløsning, viser en Blu-rokke skiven opp 1,920 av 1,080 piksler. På 120mm, en DVD og Blu-ray-plate er identiske i dybden, men har forskjellige belegg tykkelse: 0,6 mm for DVD og 0,1 mm for Blu-ray-plater. I motsetning til motparten DVD inneholder en Blu-ray-plate et beskyttende belegg.

Diverse

Blu-ray-spillere kan spille av DVDer, men DVD-spillere kan spille Blu-ray-plater. Siden oppstarten har i BDA vokst fra ni medlemsbedrifter mer enn 180 medlemmer i 2011. Flere av grunnleggerne foretakene holder styrets leder stillinger i BDA, inkludert Sony og Pioneer. Hver Blu-rokke skiven spilleren er i stand til å lese flere lag med innhold, utvide platen enkeltlags-25GB kapasitet opptil 100 til 200 GB hvis nødvendig, som vil hjelpe teknologien fremtidsutsiktene.