Nnywellness.com

Hvordan du får den beste kilometerstand fra din Toyota Prius


Hvordan du får den beste kilometerstand fra din Toyota Prius

Kjøpe en Prius noen år siden kan ha vært mer av en "grønn" bevegelsen enn en praktisk, men som gasspriser stige stadig høyere, er det folk som kjører ikke-hybrid biler som er grønt-med misunnelse! Her er noen low-tech kjørelengde øker tips å få mer verdi ut av investeringen samtidig redusere karbonutslipp. For å gå enda lenger, kan du se avsnittet ressurser.

Instruksjoner

• Angi rimelige forventninger, spesielt hvis du er en ny Prius eier. Mange Prius-eiere rapporterer lavere enn forventet kjørelengde for innbrudd perioden. Dette kan godt være en karakteristikk av bilen, men sannsynligvis også gjenspeiler en læringskurve du SKIFT forrige kjøring vaner til "Prius-modus." Hva er rimelig å forvente? En måling av over 1100 drivere på en av de største Prius-postlistene angir at fleste gjennomsnitt fra 42 47 miles samlet, med 45 blir oftest rapportert figuren.

• Innse at kilometerstand vil variere med ulike kjøring. Du kan få stor kjørelengde på lange turer, men mange kort kjører rundt i byen vil drive din gjennomsnittlig kjørelengde ned. Samlet, typen kjøring du oftest vil påvirker kilometerstand mer enn noen tips du finner online. Så hvis de fleste av kjøreopplevelsen er rask turer til butikken, å ta barna til skolen, etc., finne måter å konsolidere korte turer til lengre seg og du burde se noen kjørelengde forbedring ganske raskt.

• Hold nonessentials ut av bilen. Ja, selvfølgelig har du å bringe dagligvarer hjem, men tillater andre diverse eiendeler ta semi-permanente bolig i bil betyr du bærer mer vekt enn du trenger. Noen økning i vekt betyr motoren må jobbe hardere, redusere kjørelengde.

• Arbeidet med å utvikle en "fjær fot." Du vil de letteste mulige touch på gasspedalen, og du må komme inn i vanen med å ta full nytte av bilens bygget opp momentum. Det er ikke nødvendig å holde foten på gasspedalen når du går nedover, og du finner at du kan holde løfter den vekk fra gasspedalen regelmessig når du kjører på en plan overflate. Hvis du ser et rødt lys eller et stoppskilt fremover, tar foten av gasspedalen umiddelbart og la bilen for å komme til en stopp sin egen.

• Hvis du har flere opplysninger skjermen funksjonen i bilen, kan det hjelpe deg lære fjær-fots teknikker raskere. Angi innstillingen Turinformasjon som standard. Se den mens du kjører og overvåke hvor mye gass du bruker når du går oppoverbakke vs utfor, og når du trykker på gasspedalen og slippe den. Forskjellen er veldig dramatisk, og vil være svært nyttig i slik at du kan bruke mindre gass. Hvis du ikke har en multi-informasjon-skjermen i din Prius, bruke mentale bilder. Tenk deg at det er et egg under din gasspedalen, og at du må kjøre uten sprengning skallet. Jo mer du fokuserer på dette bildet, jo bedre vil du bli på å minimere gass-bruk.

• Ikke overskride fartsgrensen. Du vil finne at den høyeste kjørelengde kan oppnås når du er i stand til å kjøre med hastigheter på 35-45 mph med minimal stopper. Jeg har personlig sett kjørelengde gå så høyt som 60 mpg under disse forholdene. Så hvis du ikke travelt, sakte litt og lagre gass.

• Bruk kontrollen cruise så ofte du kan. Det er mer effektivt på lagre gass enn den letteste mulig "fjær fot." Det er ikke bare for motorveien bruk. Hvis du kjører for et par miles i et område uten mye trafikklys, bruk cruise for å opprettholde den ideelle 40 mph hastigheten og du bør få kjørelengde verdt skryter.

• Rasjon aircondition bruk sommeren. Når du starter bilen, rulle ned vinduene åpne alle vents og slå på viften. Ikke slå AC på før du har kjørt i noen minutter og sirkulerer luften avkjølt bilen litt. Når du slår den, la den ta bilen til et komfortabelt kjølig temperatur. Deretter slå den av og lavere to vinduer på én side av bilen av 1" 2". Dette har relativt lav innvirkning på luft dra men fortsatt hjelper sirkulerer luften. Bytte frem og tilbake mellom bruk av klimaanlegget og de to åpne vinduene på den ene siden slå AC på når det blir for varmt for deg.

• Kontroller dekkene er utskrifter. Over blåse dem for å redusere veien motstand og redusere gassforbruk vil bare kreve kjøp av et nytt sett med dekk. Se brukerhåndboken for den anbefalte trykket og overvåke den regelmessig.

Tips og advarsler

  • Disse ideene er ment for en ikke-teknisk eller nybegynner Prius driver. Det finnes andre, mer involvert og/eller teknisk måter å forbedre Prius kjørelengde-sjekk ut ressursene for mer informasjon.