Nnywellness.com

Hvordan installere Front brems Pads på en 1999 Chevy bane


Selv om det ser ut som en SUV, er Chevy Tracker faktisk sertifisert som en lett lastebil på grunn av sin off-road evner. Som det første året av andre generasjon, 1999 Tracker kom bare én utstyrsnivå, med en 1,6-liters motor, en fem-trinns manuell girkasse og bak-hjulet stasjonen som standard. Anti-Lock bremser, firehjulstrekk, en fire-trinns automatisk girkasse og en 2.0-liters motor var alternativer.

Instruksjoner

Fjerning

• Park din Tracker på fast, nivå bakken. Heve panseret og Finn brems master sylinder væske reservoaret på førersiden brannmuren. Tørk av cap og reservoar med en ren butikk fille å fjerne skitt eller rusk som kan falle i reservoaret når du fjerner cap.

• Sett på parkeringsbremsen og chock bakhjulene. Løsne det lug vanskelige problemer på forhjulene et par svinger, med et lug mutter verktøy, men fjerner ikke seg. Finn jacking punktene på rammen skinne rett bak forhjul brønnene. Jack foran bilen og støtte det på jack står. Avslutte det lug vanskelige problemer og fjerne hjulene.

• Fjern de to caliper beholde bolter fra caliper, en ratchet og socket. Installere en lengde på klart rør på caliper bleeder ventilen, og føre den løse enden til en fange panne. Åpne bleeder ventilen ved hjelp av en åpen fastnøkkel vises. Kuk caliper på rotoren komprimere caliper stempelet litt og tvinge bremsevæske fra bleeder ventilen og Lukk bleeder ventilen. Løft caliper fra monteringsbraketten og støtte den med en strikk ledningen eller stykke wire.

• Fjern gamle bremseklosser og mellomlegg fra monteringsbraketten caliper. Kontroller braketten under shim steder, og fjerne rust eller korrosjon fra braketten på disse punktene, med en stålbørste. Fjern rotoren beholde skruer, hvis aktuelt lager rotorer har beholdt skruer, ettermarkedet rotorer kan ikke. Skyv rotorene kabelsko og undersøke dem for slitasje. Avlyse en fingernegl over overflaten og hvis noen av sporene er dyp nok å fange neglen, deretter har rotorene til minimal tykkelse og gjenoppstår eller erstatte etter behov.

Installasjon

• Installere nye mellomlegg og bremseklosser i braketten. Plasser en gammel bremsekloss på stempelet-siden av caliper og installere en stor C-klemme betydning caliper kroppen og gamle puten. Åpne bleeder ventilen og komprimere caliper stempelet tilbake i caliper kroppen inn bremsevæske for avhending. Ikke over komprimere stempelet og skade gummi stempelet støvelen. Lukk bleeder ventilen når caliper er fullt komprimert, og fjerne klart slangen.

• C-klemmen og fjerne den gamle bremsekloss. Raskt installere caliper i caliper braketten. Installer og dreiemoment caliper beholde bolter til 20 fotpund.

• Installere forhjulene og installere lug vanskelige problemer fingeren stramt. Senk bilen til bakken. Bruker et kryss-mønster, dreiemoment det lug vanskelige problemer til 69 fotpund, med utspring ved 12 o'clock posisjon.

• Legge til punkt 3 bremsevæske inntil væske er opp til "Max" merket i reservoaret. Start motoren og sakte pumpe gasspedalen til pedalen blir fast. Kontrollere brems væske nivået og legger væske som nødvendig for å bringe den opp til "Max" nivå merket i reservoaret. Installer reservoaret lokket og lukke panseret. Pumpe pedalen til det føles normalt fast.

Tips og advarsler

  • Ikke rist eller agitere brems væske beholderen før du legger væske. Luftbobler kan holdes i suspensjon i opptil 24 timer, og vil føre til svampete bremser til systemet er bled.
  • Sikre at bremsene fungerer som forventet før trafikk.
  • Aldri arbeidet under et kjøretøy støttes av en knekt. Alltid støtte bilen med jack står av passende vekt vurdering.