Nnywellness.com

Min BlackBerry kom ikke med en nettleser


Min BlackBerry kom ikke med en nettleser

Hvis BlackBerry-smarttelefonen ikke kommer med en nettleser, er det mulig at du må klargjøre telefonen eller be om nettleseren service bøker. Hver prosess kan gi telefonen nødvendig å belaste kikker. Ikonet for manglende nettleser kan også oppstå fra måtte hard restarte telefonen eller kontrollerer du nettverkstilkoblingene.

Hard Reset

Hvis din BlackBerry nettleser-ikonet mangler, kan en hard reset løse problemet. En hard tilbakestilling lukker alle applikasjoner og styrker telefonen laste bare de grunnleggende telefonens operasjoner. Du kan reaktivere telefonen ved å fjerne batteriet i minst ett minutt. Etter minutt, erstatte batteriet og vente på telefonen til å starte på nytt. Se etter ikonet nettleser etter at det er fullt utstyrt.

Klargjøring

I noen tilfeller kan klargjør telefonen eller oppdatere sine data profil hjelpe når ikonet nettleser mangler. Trykk på meny-tasten på Hjem-skjermen og alternativer. " Klikk "Mobile nettverk" og bla ned til feltet med mobiltjenesteleverandørens navn. Trykk på meny-tasten for å vise alternativer for det mobile nettverket. Avhengig av din BlackBerry, må du klikke enten "starte klargjøring» eller «Oppdater profil.» Vent til oppdateringen å fullføre og sjekk for leseren.

Service bøker

På en BlackBerry gi tjenesten bøkene innstillinger for forskjellige programmer på telefonen. Hvis ikonet nettleser fremdeles mangler, kan du be om service bøker for telefonen. Trykk på "Menu"-tasten og klikk "alternativer. Klikk "Avanserte alternativer" og deretter "Vert Routing Table." Ikke Rull nedover og markere felt. Trykk på meny-tasten og klikk "Registrer nå." Telefonen vil be om din service bøker. Når prosessen er fullført, vises en bekreftelsesmelding for registrering i innboksen for meldinger.

Nettverksproblem

Et nettverksproblem som ingen dekning kan påvirke ikonet nettleseren på BlackBerry. Du kan avgjøre om det er et nettverksproblem ved å sjekke indikatoren mobilnett øverst på skjermen. Indikatoren vanligvis viser en "3G," "1 x" eller "1xEV-DO" status på toppen. Hvis den aktive data er mangler eller i små bokstaver, deaktiveres datatilkobling. Klikk "Alternativer" og deretter "Manage Connections." Kontroller feltet "Mobile nettverk" og Start telefonen.