Nnywellness.com

LCD oppløsning forklart


LCD oppløsning forklart

Selv om en LCD-skjerm oppløsning er fast kan (som betyr at det er bare så mange piksler på en skjerm), de fortsatt vise flere innkommende skjermoppløsninger. Scalers og interne prosessorer aktiverer flere kilder vises, og de fleste skjermer kan tjene dobbelt plikt som dataskjermer og TVer.

Oppløsning forklart

Fysiske oppløsningen kalles også bildepunkter. Det er et bestemt antall piksler som består av en skjerm. Intern scalers ta en kompatibel mottakskvaliteten og distribuerer informasjonen over hele skjermen. Noen ganger kan det innkommende signalet oppløsning være annerledes enn den opprinnelige oppløsningen på skjermen. Hvis det er lavere, manipulert bildet tilpasses til en pris på skarphet og klarhet. Hvis det er høyere, forkastes overflødig informasjon. Typisk LCD løsninger spenner fra 640 x 480 2048 x 1536, målt i piksler teller.

720p og 1080p

På forbruker-grade LCD-TVer, har forbrukeren elektronikk industri besluttet at det er enklere for rask-referanse formål å kalle flere lignende oppløsninger ved et enkelt "plassholder" begrep. For eksempel kalles 1024 x 768 eller 1280 x 720 begge "720p." For lavere oppløsninger kalles som fra standard DVD, 640 x 480 og 768 x 480 begge "480p." De fleste programmer er denne snarveien terminologien akseptabelt, siden enten oppløsningen er kompatible med hverandre. En oppløsning på 1080p er bare 1920 x 1080 i bildepunkter og er omtrent 60 prosent høyere i informasjonen enn 720p.

Oppdater priser

Litt vanskeligere å forstå for mange er oppdateringsfrekvens. Måles i Hertz (Hz), noen drastiske forskjellen i tallene vil føre signal lås feil, og ingen bildet kan vises. For eksempel vil forsøker å drive et 72Hz signal på en 60Hz skjerm vanligvis resultere i en tom skjerm. Mange ganger, er visse oppløsninger knyttet til en oppdateringsfrekvens, selv om dette ikke alltid tilfelle. Mange sett tout 120Hz eller 240Hz oppdateringsfrekvens, selv om det er en behandling funksjonen utføres internt av skjermen. Enkelt sagt, er et innkommende 60Hz (HD-standarden) signal effektivt doblet per-rammen for, å opprette en 120Hz image. Ideen er å lage en jevnere bilde, redusere bevegelse dimme.

Fordelene med Pixel kartlegging

Enkelte prosessorer og dataprogrammer tillate innkommende bildet til den opprinnelige oppløsningen på den tilhørende skjermen. Dette fungerer ved å sende ut bildeinformasjon som samsvarer nøyaktig med så mange bildepunkter på skjermen. For eksempel, hvis mulig, er det best å mate en 1080p LCD TV med nøyaktig 1920 x 1080 piksler. Dette har mange fordeler. Først er det viktig å huske at den video prosessorer i mange skjermer sikre at et bilde er synlig når du kjører med en kompatibel kilde (for eksempel en datamaskin eller DVD-spiller), og ikke mye annet. Fjerne behandling trinnene resultater i et skarpere, jevnere bilde.

Oppløsning og proporsjoner

Som noen med HD-innhold fôring en kompatibel skjerm vet, oppløsninger ikke alltid svarer til bestemt bilde former og størrelser. For eksempel, selv om 720p anses å være HD (og widescreen) oppløsning, hvis en bruker sender en 720p-bilde i en 1080p sette, kan bildet ikke automatisk fylle skjermen. Det er mulig å se en HD-bilde i (torget) 4:3 størrelsesforhold, ikke widescreen 16:9 versjon.