Nnywellness.com

Historien om stasjonsvognen


Historien om stasjonsvognen

Stasjonsvognen kan spore sine røtter til "horseless kjerre" æra som kommersielle kjøretøy, eller depot hacks, transportert passasjerer og bagasje fra jernbanestasjonene til sine destinasjoner. Stasjonsvogner ble bygget på en passasjer bil ramme, men klarte å frakte opptil ni personer. Vognens popularitet toppet på 1950-tallet gjennom 60-tallet. Sin popularitet falt raskt på 1980-tallet med introduksjonen av minivan.

Definisjon

Stasjonsvognen ble bygget på en passasjer bil ramme, for eksempel en Buick eller Ford sedan eller en lastebil chassis, som Chevrolet forstadsområder og Jeep stasjonsvogn. Stasjonsvogner passasjer-bil-baserte er sannere i naturen til forstads stasjonsvogn, mens forstadsområder og Jeep ble vurdert multipurpose kjøretøy.

Tidlige år

Stasjonsvognen begynte som en pickup lastebil. Tre benker ble plassert i seng med en baldakin topp for beskyttelse. I 1922 Essex debuterte som først helt lukket bil. Resten av bilindustrien fulgt raskt, og vogner snart ble helt lukket med glass og innramming. Stasjonsvogner var vanligvis begrenset til woodside, eller "woodie," modeller med tre panel dekker sidepanelene i stål. De var regnet eksklusive.

Førkrigs luksus

Før andre VERDENSKRIG, luksus bilprodusenter som Packard og Pierce-Arrow produsert en high-end linje av stasjonsvogn, mens den eksklusive, men på ingen måte luksus, Chrysler produsert sin by og land stasjonsvogn, som var den dyreste bilen.

Ny retning

Automakers etter andre VERDENSKRIG begynte rethinking deres markedsføring av stasjonsvognen servicepeople returnerte hjem for å starte familier og finne bolig utenfor urbane områder. Dette bedt om et marked for rimelig familien stasjonsvogn. I 1949 produserer Chevrolet, Ford og Plymouth store mengder vogner til å dekke etterspørselen.

Woodie forsvinner

Plymouth ble først ut av porten med sin todørs stål Suburban vogn i 1949 og avviklet sin woodie året. Æra av woodie vognen døde som hver marque forlatt tre-paneled vogner for stål. Buick markerte slutten av woodie epoken i 1953 med sin siste woodside versjon.

Økende popularitet

Stasjonsvognen blomstret på midten av 1950-tallet som den perfekte familiebil. De fleste var to-dørs modeller, som Chevrolet Nomad. Ingen viste opprinnelige kroppen design, vedta i stedet identiske styling av bilprodusentene sedan og coupe linjer. Nomad var bare stasjonsvogn versjonen av Chevy Bel Air, mens Ford stasjonsvogn etterlignet Fairlane.

Liten vogner

1951 Nash Rambler, med sin 100-tommen akselavstand, var den første lite økonomisk stasjonsvognen å treffe markedet. Studebaker fulgte med sin Lark Wagonaire, som hadde en roll-top tak for ekstra lasterom. Chevrolet Corvair også tilbudt en stasjonsvogn. I 1970 produserte Ford sin kompakte Pinto og kvikksølv Bobcat todørs vogner, mens AMC tilbudt sin uvanlig designet Pacer fra 1977 til 1980. Dårlig mottatt Chevy Vega var en sporty to-dørs versjon som har blitt et samleobjekt.