Nnywellness.com

Hva er fortjenestemargin på elektronikk?


Hva er fortjenestemargin på elektronikk?

Marginene på elektronisk utstyr varierer fra produkt til produkt. De største fortjeneste for elektronikkforhandlere kommer ikke alltid fra de høyest priset elementene. Produktet metning, forbedret produksjons teknikker og nye teknologier alle spille en rolle i innstillingen av detaljhandel priser på produkter vi kjøper. Andre iboende driftskostnader også spille en rolle i å bestemme akkurat hvor mye av kjøpesummen oversettes til faktiske margin gevinster.

Fjernsyn

Alle som kjøpte en flatskjerm-TV de siste årene vet første hånd hvordan kostnadene har kommet ned, mens skjermstørrelser og funksjoner har økt. En LCD-TV som selge i detalj for $5000.00 fem år siden gjennomsnitt $2000 til $2500 i 2013. De nye modellene gir et bedre bilde og forbedrede funksjoner som flere HDMI-innganger og SMART teknologi for streaming av lyd- og videoinnhold fra tredjepartsleverandører som Netflix. En 2012 Wall Street Journal artikkel stater gjennomsnitt fortjenestemargin på TV har falt fra ca 30 prosent i 2007 til lav tenåringer på utgivelsestidspunktet.

TV-produsenter opplever tap i TV salg med japanske produsenter lidelse dypt tap i TV kategorier over hele linja, ifølge en 2012 artikkel i EETimes. DisplaySearchBlog.com rapportert koreansk TV kraftstasjoner LG og Samsung postet små organisasjoner i 2012; LG postet en 4,1 prosent opererer resultatmargin i han (Home Entertainment, som er mest TV) og Samsung rapportering 5,0 prosent fra CE (forbrukerelektronikk, også det meste TV).

Datamaskiner

Datamaskinen produsenten fortjenestemarginer er svært slanke og gjennomsnittlig fire prosent eller lavere for Dell, HP, Lenovo og Acer. Unntaket er Apple med en 19 prosent fortjeneste margin på Mac ifølge Slate.com. Forhandlere er også på den nedre enden gjennomsnitt to til åtte prosent fortjeneste på computer avsetning. Computer avsetning falt 14 prosent i de første tre månedene av 2013, markerte den største nedgangen i 20 år, som rapportert på CNBC. Tabletter som iPad og overflaten fortsette å få markedsandeler vondt PC salg, og Microsofts Windows 8 operativsystem har også blitt sitert som en grunn kunder holder seg på å gjøre PC-kjøp.

Lyd

Høyttalere opprettholde en betydelig fortjeneste margin på detaljistnivå, snitt 40 til 60 prosent, som dekket i en 2011 historie i Audioholics Online A / V Magazine. Som andre elektroniske produktkategorier, lyd er å se en endring i type produkter forbrukerne kjøper. Store høyttalere blir erstattet av mindre trådløst, mens flere høyttaler set-ups med miles av ledninger blir oppgradert med trådløs hjemmekino i en boks-løsninger.

Tilbehør og garantier

Største marginene for forhandlere finnes i tilbehør og garantier. Tilbehør er en overraskende lønnsom kategori med merke-ups på kabler, ladere og tilfeller i området 50 til 80 prosent.

En funksjon på Checkbook.com stater utvidede garantier tjene forhandlere over pris halvparten av garantien selge, mens resten går til selskapene som tilbake og administrere dem. I gjennomsnitt får mindre enn 20 cent av hver dollar brukt på en garanti utbetalt i krav.

Tilbehør og garanti salg er avgjørende for bunnlinjen leverandører, som margene på produktene selges blir mindre og mindre. En utvidet garanti, kabler og en sak kan slå en lav margin notisbok computer salg i en fin fortjeneste. Det er ikke rart forhandlere stadig tilbyr disse elementene til kunder i løpet av salgsprosessen.