Nnywellness.com

Hvilken Type olje for Yanmar traktorer?


Hvilken Type olje for Yanmar traktorer?

Yanmar American Corp. produsert en rekke Yanmar traktorer som finnes på gårder over hele landet. Disse traktorer har en dieselmotor som krever oljer kategorier og typer som er kompatible med dieselmotorer. Viskositet av oljen kan variere litt, avhengig av temperaturen der du bruker traktoren. Det er viktig å kontrollere og endre olje regelmessig til motoren sikkerhet, beskyttelse og effektivitet.

Olje kategori

Sørg for å få riktig olje kategorien for motoren i Yanmar traktoren. Hvis du har en fire-takter, høy hastighet, lavere utslipp dieselmotor, bruke en olje med en CG-vurdering. Off-Road og kraftige dieselmotorer Bruk kategorien CF olje. Hvis du har en kraftig dieselmotor som også har en turbolader, bruk en CE kategori olje. Se på beholderen olje for riktig vurdering og kontroller at oljen er utformet for dieselmotorer.

Olje viskositet

En Yanmar traktor kan ta noen forskjellige olje viskositet; 5W-30, 10W-40 og 15W-40 er den mest brukte viskositeten for denne typen dieselmotor. Det første tallet angir viskositeten av olje når motoren er kald. "W" står for vinteren og andre nummeret indikerer viskositeten av oljen i en varm motor. Hvis du velger en olje med en lavere første nummer, får du bedre beskyttelse når du starter motoren i kaldere vær. Du kan også be salgsrepresentanten for mer informasjon hvis du er usikker på hvilken er best for deg og ditt område.

Når du skal skifte olje

Det er viktig at du kontrollerer og endrer olje ofte. Hvis du har lav eller ingen oljetrykk, kan du låse opp motoren og ødelegge den helt. Sjekk olje før bruk bare for å sikre at du er trygg. Endre olje og filtrere etter hver 100 timer med bruk.

Olje endre prosedyren

Du må følge riktig olje endre prosedyren for å få mest ut av din olje og filter. Sted en olje renne pan nedenfor i olje pan. Fjern bunnpluggen olje på siden av olje pan og at oljen skal renne helt før du erstatter pluggen. Fjerne oljefilter og pakning. Rense området med en washrag. Gjøre en forsegling med olje rundt filterområdet og Plasser et nytt filter og pakning på plass. Stram til LUN. Legg olje i små intervaller og sjekk på dukkert pinne før det er på riktig nivå. Start motoren og at oljen skal sirkulere i noen minutter. Kontroller oljenivået og legge til etter behov. Hvis olje press lyset kommer på og forblir på, slå motoren legge væske og starte den opp igjen. Kontroller for lekkasje under og rundt traktoren før du tar den ut for bruk.