Nnywellness.com

Om utviklingen av mobiltelefoner


De tidligste mobiltelefonene var klumpete, koste tusenvis av dollar og ble brukt av noen personer utenfor de militære og store bedriftene. I det tjueførste århundre, mobiltelefoner er allestedsnærværende, kan passe i håndflaten av hånden, er relativt billig og har avanserte funksjoner som mobil e-post, innebygde kameraer, taleoppringing og surfing. Denne utviklingen av både telefonens funksjonalitet og forbedringer av kommunikasjonsnett tok flere tiår.

Tidligste mobiltelefoner

Før mobilnettverk ble utviklet, store bedrifter, brukte krisesvarpersonell og militære transportabel radio telefon teknologi. I 1920 utviklet både Marconi selskapet og Bell Laboratories bilen basert telefonsystemer. Under andre VERDENSKRIG brukt US Marine Corps en håndholdt radio, SCR-536, også kjent som den "walkie talkie," designet for kort rekkevidde, toveis talekommunikasjon. I 1956 utviklet SRA/Ericsson mobiltelefon System A (MTA), den første automatiske transportabel telefonsystemet - betyr det ikke krever en menneskelig operatør manuelt koble brukeren til en ekstern telefonlinje. Det veide 88 pounds.

Første mobiltelefon

I 1971 begynte AT & T å utvikle en "mobiltelefon" nettverk, der lokalsamfunn og nabolag ville deles inn i cellene for å øke antall samtidige anrop som kan gjøres via samme frekvenser. I 1973 opprettet en Motorola ingeniør, Martin Cooper, første håndholdt mobilnettet radio telefon, DynaTac. Mens dette var et stort gjennombrudd, tilbrakte ingeniører 10 år å legge mer batterikapasitet og funksjonaliteten til enheten, mens samtidig tårnene og annen nødvendig infrastruktur for mobiltelefon tjenesten ble bygget. DynaTac 8000 X ble utgitt i 1983. Dens utsalgspris var $3,995, og om det kan brukes å lage telefonsamtalene overalt hvor det var mobilnettet dekning, den ble primært brukt av den velstående.

Lommeformat telefoner

Motorola fortsatte finpusset utformingen av mobiltelefoner, og i 1989, introduserte MicroTac, som var den minste og tent telefonen samtidig. Det var lommeformat, og også inneholdt en "vende" konseptet som hengslet munnstykket kan kastes over tastaturet for å gjøre det mer kompakt når den ikke er i bruk. Bil telefoner også blitt mer populær, inkludert Motorola 2900 Bag telefonen, utgitt i 1994. Dette tilbys lenger taletid og enn andre telefoner på tiden. Transceiver og batteri ble lagret i en pose koblet til håndsettet. Nyere telefoner, inkludert Sanyo SCP-5300 i 2002, kjennetegnet innebygde kameraer og internettilgang.

Smartphones

IBM-Simon var trolig den første smarttelefonen noensinne utviklet, men Nokia 9000i, utgitt i 1997, startet "moderne smarttelefon era," etter "PC verden." 9000i kjennetegnet vannrett skjellform, som tillot telefonen for å bli omgjort til en lomme-PC, med fullt Qwerty-tastatur og LCD-skjermen. Det hadde begrenset tilgang til Internett, kan men sende og motta fakser og tekstmeldinger. BlackBerry linjen av smartphones, utgitt i 2002 tilbys avanserte push e-post og integrert stemme, egnet for forretningsbrukere. I 2007 utgitt Apple Inc. iPhone, som tilbød en berøringsskjerm grensesnitt, multimediefunksjoner, høyhastighets Internett og tilgang til tusenvis av programmer.