Nnywellness.com

Om biltyveri i Australia


Om biltyveri i Australia

Ifølge Australias Institutt for kriminologi har landet down under en av de høyeste bil tyveri prisene i den vestlige verden. AIC anslår at 131,000 biler er purloined hvert år i Australia, tilsvarer omtrent 1 bil stjålet hver 4 minutter. Regjeringen, politiet, forsikringsselskaper, og privatpersoner er banding sammen for å forsøke å treffe på en løsning på problemet med massiv nasjonal.

Betydning

Det har vært en enestående forbedring i kommunikasjon og koordinering mellom politiet på alle nivåer av lokale, statlige og nasjonale myndigheter i Australia. National bil tyveri reduksjon Council, forumet anti-kriminalitet strategi føre ministre, biler databasen, forsikringsselskaper og lokale politistyrker har alle samarbeidet å dele informasjon og opplyse offentligheten om sikkerhetstiltak, men forekomsten av biltyveri fortsetter å øke.

Geografi

Australia, som de fleste utviklede vestlige land, har en høy grad av bileiere gjennom alle nivåer av befolkningen. Det har også nest høyeste biltyveri i verden, bak Storbritannia. Bil tyveri ofte i Australia er betydelig høyere enn de fleste andre utviklede land med høy bilen eierskap priser inkludert USA, Canada og Mexico. Etater politiet i alle Australias store politisk divisjoner har lansert kampanjer rettet mot profesjonell bil tyveri ringer og opportunistiske amatør bil tyver.

Typer

Australsk bil tyver synes å falle inn i to kategorier, profesjonell og opportunistiske. Profesjonell biltyveri ringer utgjør rundt 20 prosent av kjøretøy og synes å være økende på en raskere klipp enn deres amatør fettere. Profesjonell bil tyver kast stjålne biler i til primære moter. Mange er drevet over stats-linjer der de er solgt. Andre kommer til chop-butikker der de er demontert og solgt for reservedeler. Selv om tyver kan målrette eldre modeller biler, er nye biler i størst fare fra tilbehør strippere. Sen modell luksusbiler og sportsbiler som Audi, Mercedes Benz, Peugeot, statsmann, Range Rover og Saab har den høyeste risikoen for tyveri.

Betraktninger

Med prisen for biltyveri stiger til over $1 milliard i Australia, har etterspørselen etter offentlige inngrep økt eksponentielt. Utdanning synes å være den primære nøkkelen til å redusere det høye nivået av biltyveri. Foreløpig i tilfeller der av oppføring er kjent, nesten en tredjedel av stjålne biler hadde dørene ulåst, nøkkelen i tenningen, og i noen tilfeller motoren ble kjørt. Studier indikerer oppdragelse allmennheten bare låse bilen dørene og ta sine nøkler vil redusere nivået av opportunistiske biltyveri.

Forebygging/løsning

Myndigheter også oppfordrer bilprodusentene å gjøre mer for å gjøre bilene mindre sannsynlig å bli stjålet, eller mer lett identifiseres hvis de er. En praktisk og kostnadseffektiv system av bilen identifikasjon plater, kombinert med et nasjonalt register over stjålne biler, bør gjøre det vanskeligere for profesjonell tyvene å "re-fødsel' en stjålet bil. Obligatorisk bruk av startsperre teknologi, rattet låser og kjøretøy alarmer er også ventet å redusere forekomsten av biltyveri i Australia.