Nnywellness.com

Hvordan endre en oksygen Sensor på en 2004 GMC lastebiler


Hvordan endre en oksygen Sensor på en 2004 GMC lastebiler

2004 GMC Sierra lastebilen har flere O2 eller oksygen sensorer i systemet. På V8-motor utstyrt lastebiler er det en i hver exhaust pipe foran katalysator samt på ned røret kommer fra eksos manifold. Når avgjøre hvis du vil endre en O2 sensor, må du merke som en av sensorene er feil så kan du erstatte riktig. Denne informasjonen lagres i lastebilens datamaskinen, så har det før du endrer sensorer. De fleste auto deler butikker vil gjøre dette for deg gratis.

Instruksjoner

• Plasser en knekt under forstillingen av lastebilen og heve den av bakken. Posisjon et sett Jack står under forstillingen eller ramme rails støtter lastebilen, lavere jack og fjerner den fra bilen.

• Finn O2 sensoren du vil endre. Hvis det er oppstrøms sensoren, finne det under motoren i ned røret som går fra eksosmanifoilen til katalysator. Hvis det er en nedstrøms sensor, er det i eksosrøret like foran katalysator. På dual eksos lastebiler er det to nedstrøms sensorer på i hver pipe.

• Finn ledninger sele pigtail kommer ut av toppen av O2 sensoren. Følg ledningene til den elektriske kontakten på ledningsnett kjøretøy. Koble kontakten ved å trykke ned den låsing fanen på kontakten og trekke de to halvdelene av kontakten fra hverandre.

• Plass en O2 sensor socket på O2 sensoren i eksosrøret. Hvis du ikke har en, kan du kjøpe en O2 sensor socket på de fleste auto deler butikker. Bruker en 3/8-tommers stasjon ratchet, slå kontakten mot klokken, løsne sensoren. Løft gamle sensoren ut av røret og kaste den.

• Tråden nye O2 sensoren inn i hullet i røret for hånd til unngå stripping eller cross threading passer. Stram den med O2 sensor socket og ratchet, deretter kjøre ledninger sele pigtail til kontakten på lastebilen. Trykk ledningskontakten på O2 sensoren på ledninger sele kontakten, gjør at den låsing fanen engasjerer. Gjenta denne prosessen for hver O2 sensor som du vil endre.

• Plasser din jack under fronten av bilen igjen og løfte bilen utenfor jack står. Fjerne står under lastebilen og nøye lavere lastebilen til bakken.