Nnywellness.com

Jeg kan ikke bli hørt når jeg snakker på min iPhone


Som TV-reklame som merket problemer med samtale, kan spør noen om han kan høre du annethvert sekund når du er i en samtale irriterende og frustrerende. Hvis mottakeren ikke høre deg, finnes det en rekke løsninger som kan være nyttig for å løse problemer med lyden.

Problemer med nettverkstilkobling

Hvis du er i en lav tjenesteområde, eller en død-sone, kan lyden bli forvrengt eller kappet før en samtale uunngåelig blir frakoblet. Nettverk forbindelse styrke varierer med ulike regioner og steder. Hvis du er i et område med færre tårn, 3G eller 4G tilkobling barer, og lyden kan avkuttet midt i en samtale. Endre plassering eller gå utendørs kan forbedre samtalekvaliteten.

Skitten eller skadet høyttaler

Hvis mikrofonen porten synes å være skitten eller tett med lo og støv, kan rengjøring hjelpe deg å høres bedre. Ifølge Apple, kan rengjøring høyttalerne og mikrofonen mesh med ren, liten, tørr, myk-bristled pensel for å nøye og forsiktig børste vekk rusk forbedre lydkvaliteten. Hvis du bruker et kabelbasert headsett med mikrofon, anbefaler Apple Koble hodesettet til hodetelefonen port på telefonen og deretter fjerne den frem og tilbake for å fjerne rester.

Tilbehør

Tredjeparts telefon tilfeller kan noen ganger føre til lydproblemer. I tillegg kan klar beskyttende filmer blokkere eller forstyrre mikrofonen. Hvis lydproblemer startet da du installerte en ny beskyttelsesetui eller skjermen film, kan fjerne dem forbedre samtalekvaliteten. I tillegg undersøke mange tredjeparts tilbehør tilbys av selskaper enn Apple ikke kanskje gjennomgår grundige tester, så nøye før du kjøper dem. Hvis du bruker en Bluetooth, kontroller at den er riktig koblet til iPhone og innenfor anbefalt område kan forbedre samtalekvaliteten.

Starte på nytt og gjenopprette

Hvis lyd problemene vedvarer, starte iPhone ville gjenstarte maskinvaren og løse problemer med lyden. Trykker og holder inne knappen "Dvale/vekke", drar den røde skyveknappen å slå av iPhone og deretter trykke på "Dvale/vekke" knappen igjen for å slå den på startes det. Hvis dette ikke løser lydproblemer, Apple anbefaler gjenoppretter iPhone med iTunes. Dessverre gjenopprette iPhone sletter lagret data og fjerner egendefinerte innstillinger, så oppretter en sikkerhetskopi med iTunes før du utfører dette trinnet i feilsøkingen er tilrådelig.

Anbefalinger

Du bør vurdere å kontakte Apple support for å planlegge en reparasjon-økt i en av butikkene hvis du fremdeles har problemer med lyden.