Nnywellness.com

Kabel vs Fiber TV


Kabel vs Fiber TV

I dagens digitale tidsalder bruker mange folk tusenvis av dollar på hjemmeunderholdning. Høyhastighets evnene som fiberoptisk kabel har fanget oppmerksomheten til forbrukere, men noen mennesker kan ikke forstå forskjellen mellom den gamle og nye teknologien.

Historie

Fiberoptisk kabel.
Landets første samfunnet antenne TV-system og kabel-TV, ble startet i juni 1948 i Commonwealth Pennsylvania av John Walson, Sr. fiberoptisk TV, derimot, var ikke tilgjengelig for forbrukere til Verizon Communications begynte å tilby tjenesten i 2005.

Hvordan det fungerer

En bunt av optiske fibre.
Fiberoptisk kabel overfører data ved å sende pulser av lys gjennom en tynn optisk fiber, som er mindre i diameter og veier mindre enn kobber koaksialkabel. Dette betyr fiber kan sende store mengder informasjon over større avstander, og mye raskere hastighet.

Geografi

I motsetning til vanlig kabel-TV, fiberoptisk kabel fortsatt ikke allment tilgjengelig. Tilbake i 1995 måtte Verizon grave opp gatene i lokalsamfunn over hele landet til å begynne å legge sin fiberoptisk nettverk. Selv nå, må potensielle kunder logge på selskapets hjemmeside for å se om fiberoptisk er tilgjengelig i området.

Fordelene med Fiber

Ifølge Fiber for alle organisasjon betyr glass dirigenten fiber er immun mot mange typer forstyrrelser, som lyn. Fiber optisk kabel-TV tilbyr også en overlegen bildekvalitet til koaksialkabel, og teknikere kan bruke eksisterende lokke nettverket i et hjem for å fullføre installasjonen av fiber, som til slutt billigere for forbrukeren. Til slutt, signaler sendt over fiber ikke fornedre nesten like raskt som de sendes over kobber kabling.

Ekspert innsikt

Ifølge Seeking Alpha, en ledende nettsted for aksjemarkedet mening og analyse, kjernen vekst flyttet fiberoptisk TV-tjenesteleverandører fra mars 2007 til juni 2009. I oktober 2010 tildelt en JD Power og Associates studie Verizon FiOS den "høyest i bolig TV Service tilfredshet i Region Øst." AT & T U-vers tok topp fakturering i kundetilfredshet blant forbrukere i Nord Central, Sør og vest regioner.