Nnywellness.com

Hvor å hekte en Surround-lyd


Sette opp din hjemmekino med surroundlyd er en enkel måte å forbedre underholdningsopplevelsen. Likevel kan ledningsrot og obskure sjargong være overveldende. Hvis du ikke vet hva du gjør, er du inne for en større hodepinen. Denne veiledningen forenkler prosessen tar deg trinnvis fra start til slutt.

Instruksjoner

• Velg et system. Det er flere måter å konfigurere din hjemmekino. Mange grunnleggende oppsett senter rundt TV, bruke den som det sentrale punktet for alle innganger og utganger. Andre systemer bruker en hjemmekino-mottaker som sentral enhet. Dette oppsettet er foretrukket for surround systemer, og vil gjøre det mye enklere å bruke lydsystemet for musikk og andre programmer.

• Pakk ut systemet og høyttalere. Når du pakker ut det nye systemet, bestemme hvilke høyttalere som som. En standard 5.1 system, for eksempel vil ha fem høyttalere og en subwoofer. De fem høyttalerne bør inkludere to front-kanalen høyttalere, to bakre-kanals høyttalere og en senterkanal høyttaler.Bestemme hvilke ledninger vil bli brukt som taler er lettere på dette punktet. En enkelt etikett på hver ende av kabelen, laget med maskeringstape, vil eliminere forvirring under tilkoblingsprosessen.

• Finn surround lyd kilde og tilkobling type. Det finnes noen måter å koble en surround system til en lydkilde, avhengig av hvilke alternativer som er tilgjengelige. De tre vanligste tilkoblingene er digital optisk, digital koaksial og HDMI.Når en fiberoptisk tilkobling vil gi deg overlegen lydkvalitet. Fiberoptisk tilkobling er immun mot elektriske forstyrrelser, og tilbyr en raskere overføringshastighet, noe som resulterer i bedre lyd. Det finnes ulemper til en optisk forbindelse, men. Fordi den bruker en fiberoptisk tilkobling, det er ikke kompatibel med andre standard knekt, og endre fra ett format til et annet vil kreve en dyr konverteringsprogram enhet. I tillegg, mens fiberoptisk gir flott lyd, er selve kabelen mer delikat. Hvis enheten skal flyttes ofte, fiberoptisk kabel ikke det beste alternativet.Digital koaksial er en annen vanlig tilkobling, gir en enkel og direkte linje fra én enhet til en annen. Om kalt koaksial, snarere enn en koaksialkabel, er kontakten det samme som en standard phonouttaket. Men på grunn av det digitale signalet er to ikke utskiftbare uten en betydelig tap av lydkvalitet.HDMI er et annet alternativ. Hvis bruker HD-komponentene, er HDMI ofte den enkleste tilkoblingen, bruke bare én. HDMI-kontakten bærer både lyd- og videosignaler, alle i digital form. Selv der en optisk forbindelse er tilgjengelig, velger mange HDMI for sin enkelhet og bred kompatibilitet.Når du har bestemt hvilke tilkoblinger systemet bruker, koble minst en lydkilde, som en surround lyd-kompatibel Blu-Ray-spiller.

• Ordne høyttalerne i rommet. Bestem "sweet spot," punktet alle høyttalere er rettet mot. Dette bør være den sentrale sittestilling. Senterhøyttaleren bør være sentrert med TV, og rettet mot den sentrale posisjonen på øret nivå. Sette den opp over eller under skjermen fungerer.Høyre og venstre fronthøyttalerne bør være like langt fra både TV og sentrale beliggenhet. De bør plasseres på øret nivå, vinklet innover.Høyre og venstre bakhøyttalere (surround-høyttalerne) bør være vinklet bratt innover; de vil faktisk være pekte mer sidelengs i stedet for å videresende. Ideelt sett bør de plasseres rett bak den sentrale plasseringen, sikte litt høyere enn øret å produsere en mer ambient følelse.Subwooferen kan plasseres nesten hvor som helst unntatt et hjørne, da dette vil gi subwooferen en gjørmete lyd.

• Koble høyttalerne og surround lyd kilde. Når høyttalerne er plassert, kan du koble dem til mottaker eller television etter bruksanvisningen gitt. Vanligvis høyttalerne vil koble med standard høyttalerledningen, og hver høyttalerutgang merkes. Være særlig forsiktig ikke blande høyre og venstre-tilkoblinger. Hvis disse utgangene blir slått, vil det føre til problemer med lyden senere.

• Med høyttalerne ordnet og koblet er alt som er igjen en lyd test. Noen DVD- eller Blu-Ray-plate med surroundlyd fungerer. Sørg for å deaktivere eller dempe TV-høyttalerne hvis de ikke dempes automatisk. Forlater dem på vil føre en ekkoeffekt som de to lyd systemene presenterer lyd uavhengig.Med mottaker koblet til og slått på, bør du få din første smak av surround lyd gjennom ditt nye system. Riktig tilkoblet, kan du nå snu oppmerksomheten til lydnivå på hver høyttaler.Hvis du finner at lyden ut av fase eller at ikke alle høyttalerne fungerer lyd, er det sannsynligvis et problem i det arrangement eller tilkobling av til surroundhøyttalere. Dobbeltsjekk hver tilkobling, vier oppmerksomhet til høyre og venstre tilkoblinger.

Tips og advarsler

  • Selv systemer som gir en surround lyd tilkobling vil ikke alltid gi surroundlyd hele tiden. Dette er spesielt sant av kabel og satellitt-TV-bokser. Surround-lyd er en spesielt kodet, flerkanals lydspor som rør lyden gjennom fem høyttalere og en subwoofer. DVDer, filmkanaler og lignende kilder vil vanligvis gi 5.1-lyd. De fleste TV-programmering, men kjører bare grunnleggende stereolyd, som er to-kanals lyd. Kontroller at du tester surround oppsettet med en kilde som gir riktig lyd.