Nnywellness.com

Hva er en RFID-nummer?


Radio frequency identification, også kjent som RFID, er en teknologi utviklet for bruk i identifikasjon og sporing som bruker radiobølger. RFID teknologien har mange programmer til dens evne til å finne et objekt, og er for tiden deployert i flere felt. RFID tag signaler inneholder informasjon som en logg, som har en oppføring i en kontekstuell database. Denne oppføringens informasjon gjelder varen koden er knyttet til.

Slik fungerer det

I forenklet form er RFID en tredelt system. Den består av, først gjelder en RFID-brikke og en transponder elektronisk programmert med unik informasjon om hva koden; for eksempel en pet eller en lagervare. Det neste elementet er en leser, som er utstyrt med en antenne og en dekoder som registrerer unikt signalet fra koden og tolker informasjon. Den siste delen av formelen er en vertsdatamaskin, som huser programvare. Denne programvaren behandler dataene som registreres av leseren fra koden og inneholder informasjon relatert til tag oppføringen. For eksempel kan en ansatt på et dyr ly skanne en pet med en RFID-brikke for sporing, og ta opp en fil på en datamaskin. Dette kunne avsløre poster om pets' eiere, vaksinasjoner og medisinske historie.

Vanlige programmer

RFID brukes i en rekke forskjellige måter. En av de mest kjente er den allerede nevnte identifikasjonen for kjæledyr, som innebærer å plassere en RFID-brikke under dyrets hud. RFID-teknologi er også tatt i bruk i systemer som EZPass, en elektronisk toll-samling system, eller Exxonmobil's SpeedPass RFID nøkkelring bruker elektronisk betale for bensin.

Potensiell bruk

RFID kan implementeres i fremtiden for andre elektroniske betalingssystemer, og også som en lagerkontroll system. Hvert element kan ha en unik ID, slik at for avansert kontroll over hver enkelt vare i varelager, i stedet for teppe informasjon for et produkt med en bestemt type strekkode. For eksempel kan en matbutikk ansette RFID-teknologi i stedet for strekkoder skanne en hel kurv full av ulike produkter i løpet av sekunder uten å fjerne dem, og umiddelbart registrere den totale kostnaden. Dette er fordi leseren ikke trenger å komme i kontakt eller line-av-syn med en kode for å reagere. I dette eksemplet kan gå et skritt videre, med brukeren betale for kjøp med en RFID elektronisk betaling enhet og dekker hele pakken med en enkelt bølge av leseren. Alle som prøver å stjele noe fra denne butikken kan satt av en leser ved inngangen, som kan utløse et varsel. Et lignende system er allerede på plass i mange butikker som selger kontrollert eller elektroniske elementer som må være de-aktivert før fjernes fra butikken.

Andre teknologier

RFID er ofte sammenlignet med andre teknologier, som det en dag kan erstatte. Disse inkluderer strekkoder og magnetiske strimler på kredittkort og andre kort-systemer. Hver av disse kan være vanskelig å jobbe med, som slitasje på magnetiske strimler eller skade på stripen kan gjøre dem vanskelig å passere leseren, og en strekkode som er brettet, flekkete eller ellers svekket kan ikke lese ordentlig i det hele tatt. Men i alle tilfeller disse teknologiene gjøre en ting: identifisere et bestemt objekt, person eller verdi og registrere den med en datamaskin for videre bruk.

Problemer med RFID

RFID er ikke idiotsikker enheter. To vanlige problemer som oppstår i RFID teknologien er leseren kollisjon og tag kollisjon. Leser kollisjon oppstår når to eller flere lesere overlapper hverandre mens du prøver å lese den samme koden. Siden koden kan bare svare på én spørring samtidig, lese både forsøk mislykkes. Nøye definere RFID kan systemer unngå dette problemet. Tag kollisjon oppstår når mange koder finnes i området liten flom leseren signaler. RFID leverandører utvikler kontinuerlig systemer bedre rustet til å svare på bare én kode for å prøve og håndtere dette problemet.