Nnywellness.com

Om MG biler


Om MG biler

Storbritannia-baserte MG motorene produsert en rekke biler, men er mest kjent for sine to-seters roadsters som nesten én handedly laget åpne roadster mani på amerikanske veier i slutten av 1940-årene og 50-tallet, og som fortsatt i dag. Selskapet fortsatt produserer biler, men har redusert sitt utvalg bare en håndfull av modeller, inkludert MG TF roadster.

Opprinnelse

MG eller Morris garasjer, ble grunnlagt i 1924 av Cecil Kember, som designet MG, og William Morris. Partnerne etablert en fabrikk i Abingdon, like sør for Oxford. De første i 1924 var organer som var plassert på Morris Oxford rammer og kalt MG 14/28. Første opprinnelige nye MG uten hovedkomponentene Morris kom i 1929 med 18/80 modell (se referanser).

M-Type

Første MG som ga automaker sin identitet og fungerte som en mal for fremtidig MG roadsters var M-Type, som ble produsert fra 1929-32. Denne kompakt 2-dørs roadster ble drevet av en 4-sylindret motor generere 20 oppbremsing hestekrefter. Denne MG modellen fortsatt brukes en Morris Minor ramme (se referanser).

MG Icon

T-Type MG er kanskje mest identifiserbar MG søkt av samlere på grunn av sin nær perfeksjon i klassisk roadster styling, dens levetid av samme design nesten to tiår og attraksjon det garnered blant amerikanerne. TA ble introdusert i 1936; TB i 1939; TC i 1945; TD i 1950; og litt modifisert TF i 1953 (se referanser).

T-Type attraksjon

Dens temmelig arkaisk i etterkrigstidens Europa og USA var en annen grunn for T-types popularitet. Den inneholdt kjører styrene, som ikke var ofte brukt i de fleste etterkrigs modeller. Headlamps var montert på begge sider av grillen og atskilt fra den pontong skjermer. Den inneholdt selvmord dører og spartansk innredning. Den kjørte med nok rangler og vibrasjon å gjøre selv den mest solide driveren veien slitne etter en time på veien. Men disse underpowered, mindre enn aerodynamisk roadsters stavet moro (se referanser).

Amerikansk import

Mange amerikanske soldater stasjonert i England tilbrakte krigsårene kjøring MGs i den engelske landsbygden. Mange insisterte på å bringe dem hjem da krigen endte. TC, spesielt introdusert bilkjøring publikum til britisk stil sportsbiler. TC var den første MG formelt eksportert til USA

Ny fase

MG endelig innført en mer moderne roadster i form av MGA. MGA ble produsert fra 1955-62 og direkte utfordret triumf TR-serien og Austin-Healeys for dominans i sportsbil markedet. Strømlinjeformet styling var et radikalt avvik fra T-Type. Den ble så populær at 95,212 av 101,081 MPG produsert eksportert (se referanser).

I dag

MG LED kraftig på 1970-tallet på grunn av strenge amerikanske forskrifter. Det stoppet å produsere roadstere i 1980, men startet under sitt nye eiere, gruppen Rover. I 1995 introduserte MG midt-motor MG F, senere kalt TF sportsbil. Etter en pause i 2006 da selskapet ble reorganisert og kjøpt av Nanjing bil i Kina roadster dukket opp i 2007. I dag fortsatt MG TF Mark II i produksjon (se referanser).