Nnywellness.com

Hva er den enkleste RV å kjøre?


Hva er den enkleste RV å kjøre?

Hvilke RV er den enkleste for en privatperson å kjøre avhenger vedkommendes kjøreopplevelse og deres vanlige kjøretøy. For de fleste personer som har bare noen gang kjørt en personbil, så er et fritidskjøretøy konvertert fra en liten bil enkleste; Disse kalles riktig klasse B RVs. mindre fortsatt pick-up camperne som bolt på sengen på en lastebil, men B-klassen er langt de fleste vanlig type av liten spesialbygde RV.

Klasse B RVs

Klasse B bobiler er van konverteringer. Mens den minste av chassis - som Nissan Vanette – brukes av noen produsenter, 1,5 tonn og ovenfor er mer vanlig. Ford Econoline og den Chevy Express gjør nyttig plattformer reservedeler er lett å få tak og fordi de fleste mekanikere er kjent med seg. Klasse b er ikke bare nyttig for drivere som er ukomfortabel med større rigger; brukere som skal få tilgang til områder eller som planlegger å slå leir regelmessig i byer og bebygde områder synes mindre størrelsen praktisk. Beholde allsidigheten til en familie SUV, men gir en helt selvstendig opplevelse, klasse b kan parkeres nesten overalt og tilbyr relativt god gass kjørelengde, men interiøret Overnattingssteder er begrenset.

Kjører klasse B RV

Selv om klassen Bs er lettest å kjøre, betyr det ikke nødvendigvis "lett". Van kabinettet brukes til flest konverteringer er senket til rette for enkel innreise og utreise, men dette reduserer bakkeklaring og skaper et potensial for den bakre dekket å treffe bakken, spesielt når snu i skrånende innkjørsler eller campingplasser. Fletting med annen trafikk krever mer konsentrasjon, fordi makt vekt en RV konvertering på små-blokk V-8-utstyrte chassis er mye lavere enn med en økonomi bil. Tillate økt følgende avstander for samme grunn; oppbremsing ytelse kan være relativt treg. Blinde flekker er også sannsynlig økes.

Andre måter klasse b er enkelt

"Lett å kjøre" refererer nødvendigvis bare til opplevelsen av pilotering bilen. Klasse B pleier også å ha relativt god drivstofføkonomi; nyere enheter kan realisere 17 mpg, mens klasse C vanligvis få 12 eller 13 og klasse A er rundt 8 mpg. Eldre gass klasse A motor busser Administrer noen ganger mindre enn 5 mpg. Virkemåten til andre trafikanter er også vanligvis moderert av klasse B van-lignende utseende; drivere av større enheter sendes ofte av irritert bilførere som innhente dårlig råd steder og nappe i nær fronten av RV. Videre bobil-parkering er strengt kontrollert i enkelte byer - Key West, for eksempel, ikke at alle kjøretøy over 21 fot i lengde parkert hvor som helst innenfor bygrensen - forskriften sjelden påvirker klasse B van konverteringen.

Praksis gjør kjøringen enda enklere

Lær å bruke siden og fløyen speil for defensive oppmerksomhet like mye som den sentralt montert bakspeilet. Konsentrere seg om moderere hastigheten i forberedelse til bremsing. Gjør en mental note av utenfor taket høyden, så lett kjøreopplevelsen ikke lure deg til å tro du kan sjøbrisen i multi-historien parkering strukturer eller kjøpesentre. Husk at hastigheten påvirker en tunge kjøretøy annerledes enn en personbil; hastighet vil plukke opp raskere ned bakken, og kjører inn i en motvind vil negativt påvirke akselerasjon og.