Nnywellness.com

Min kjølevæske ser slik Mud & bilen starter ikke


Det er visse ting en motor kan gjøre bare Dunst av "svært dårlig" og unaturlig endringer i væske farge eller tekstur prisen ganske høyt på den listen. Ekkel kjølevæske er en av de som kan lokke fram en slags kne-jerk avsky eller panikk - samt det skal. Ikke bare er ideen om viskøse gjørme strømmer gjennom motoren i stedet for klare, grønne frostvæske forstyrrende, det kan være et tegn på alvorlig motorstopp.

Kjølevæske farge

Brun kjølevæske er ikke uvanlig, spesielt i jern motorer som ikke har hatt en nylig endring av kjølevæske. Frisk kjølevæske har korrosjonshemmere i det som holder blokken og andre jern komponenter fra rust. Over tid, blokken bruker disse hemmere, og begynner å rust fra innsiden og ut. At rust gir gamle kjølevæske oransje-brun farge. Grumsete olje i kjølevæsken kan slå den brown, men ofte er det blir mer av en ugjennomsiktig krem eller sjokolade melk farge. Dette skjer fordi olje og vann emulsify heller enn å blande. Det er det samme som skjer når du riste opp en flaske italiensk dressing.

Kjølevæske tykkelse og tekstur

Hvis din kjølevæske er veldig tykk, glatt og ikke sterkt rust-farget, får du andre problemer. Olje-farget, kremet, veldig tykk kjølevæske kan bety alvorlige problemer, inkludert en sprakk blokk eller blåst hodet pakning. Det kan også bety en lekk vann pumpen pakning. Tykk kjølevæske kan også oppstå fordi eller den forutgående bruken av Beef radiator lekkasje disables additiv. Hvis drenert kjølevæsken er slimete og seig, og kom ut av radiator din som en rennende nese, deretter tykkelsen kan komme fra bruk av radiator lekkasjen stopper.

Denne No-Start

De fleste av disse problemer avsluttet ikke en motor helt. Selv en blåst hodet pakning tillater vanligvis bilen til spraking og slå tilbake, om ikke starte rett opp med en liten klikke. Det samme gjelder for en sprakk blokk; som alvorlig problem som dette indikerer, symptomene på enda en ganske alvorlig sprakk blokk kan være ganske små. Ofte må du olje for emulgert vann å vite sikkert. Det er mulig for motoren til å være så sterkt skadet at den ikke vil starte, men du burde se noen tegn til forbrenning, som tøffer og backfiring. Tilstedeværelsen av en lekkasje additiv i kjølevæsken kan være et tegn på at den forrige eieren visste en sprakk blokk eller blåst pakning, men det er ikke endelig. Hvis maskinen ikke vil starte, er problemet mer sannsynlig elektrisk enn strengt mekanisk.

Kjølevæske nivå nedleggelse

Mange moderne biler har kjølevæske nivå sensorer i radiatoren eller overflyt tanken. Mange av dem er enkle flyte nivå sensorer, som i toalettet. Tykk, gummy væske kan over tid føre mekanismen funksjonsfeil, heller at den pinne eller forårsaker en hul dupp å synke. Som et sikkerhetsnett har noen biler en auto-shutdown-funksjon som vil drepe motoren hvis kjølevæskenivået faller langt. Dette holder deg fra steking motoren i tilfelle total kjølevæske tap. Det er mulig at hvis motoren ikke-start er knyttet til kjølevæsken, denne motoren beskyttelsesfunksjonen kan være årsaken.

Bakken feil

Hvis maskinen slås av på grunn av en sensor for kjølevæske, bør det sende en kode til datamaskinen si. Det samme gjelder en bakken feil, som vil manifestere som "lav spenning" kode. Motoren bruker en bakken stropp - vanligvis en flettet, stål "bånd" - koble motoren til kabinettet. Det er et lite kjent faktum at hvis motoren bakken svakt på grunn av en løs bakken bolt eller frynsete stroppen, elektrisitet vil selvfølgelig gjennom kjølevæsken søker etter bakken. Dette ioniserer kjølevæsken, snu den til en mild elektrolytisk syre og forårsaker den til å ruste blokken mye raskere. En dårlig bakken stropp vil slå din kjølevæske i tykke rust gjørme fordi den spiser blokken i en akselererende hastighet, og tunge rust skala flak av og pulver i kjølevæsken. Det kan være at bakken reimen gått dårlig for noen tid, forårsaker kjølevæsken slå gjørmete. Når stroppen ikke endelig, det elektriske systemet mistet den sin bakke, og motoren døde.