Nnywellness.com

Hvordan universalledd på en bil arbeid?


Introduksjon

Det er to forskjellige typer universalledd i dagens kjøretøy. Bak-hjulet stasjonen og forhjulstrekk bruker begge universals. Men forskjellige design, har de samme formål. Universalledd i en bakre hjulet stasjonen kjøretøy tjene til å være en fleksibel tilkobling for drivakselen tillater bevegelse vertikalt å samsvare med bevegelse av bakakselen.

Front Wheel Drive

Foran hjulet stasjonen kjøretøy har girkasse og motor ligger tvers i bilen. Siste drivakselen er en integrert del av denne typen overføring. En aksel fra overføring til forsiden hjul, kombinert på begge ender med en konstant hastighet felles serverer primære formål som et universal-ledd med en forskjell. Denne forskjellen er at det også beveger seg fra side til side så vel som vertikalt som styringen er slått til venstre og høyre. Dens oppgave er å overføre makt fra overføring til hjulene.

De konstante hastighetsledd benytte to store kopper ca 5 inches lang og 4 inches i diameter. Disse dimensjonene er bare omtrentlige illustrasjon. Den har en aksel ca 6 inches lang med ca 1,5 tommer tykk og har rier for bruk i låse inn overføring edderkopp girene. Den andre enden er for låsing i spindelen. Det er en aksling som dekker avstanden fra overføring til spindelen og hver ende passer inn de store koppene. Er fire innlegg - som standard universell - i hver ende av akselen. Disse innleggene har en stor entall rullelager montert på innlegg. Disse Rullelagre ligger inne stor koppen og forseglet med en gummi oppstart som inneholder fett nødvendig for smøring.

Bak-hjulet stasjonen

Universal brukes i en bakhjulsdrift er ca 4 inches i diameter og har et senter med fire stolper på alle fire punkter på kompasset. Hver er avkortet med en kopp med rullelager. Denne ordningen tillater fri bevegelse på alle aksen. De er direkte tilkoblingen for drivakselen fra overføring til bakakselen. Drivakselen overfører kraften til bakhjulene.