Nnywellness.com

Feilsøke en Nissan Maxima dieselfilter


Drivstoffilteret på en Nissan Maxima ligger i linje mellom drivstofftanken og motor. Vanligvis vil det bli plassert i motorrommet førerens side brannmur, avhengig av året. Hvis det ikke brannmuren, vil det være under bilen på førersiden. Det er faktisk en av to filtre, et vesen filter skjermen på bunnen inntak på drivstoffpumpe i tanken. Dette filteret forhindrer eventuelle sediment i drivstofftanken inn i pumpen. Det innebygde filteret er sekundær linjen av forsvar å beskytte drivstoff sprøytebrukere.

Instruksjoner

• Åpne panseret. Fjern lokket på sikringen og relé center på førerens side fenderwell. Trekk ut sikringen for drivstoffpumpe. Starte bilen, hvis mulig, og la den kjøre til den stalls mangel på drivstoff. Installere drivstoffpumpe sikringen. Finn drivstoffilteret i førerens side brannmur under brems master sylinder. Fjerne monteringsbraketten på filteret bruker socket og ratchet.

• Fjern de lavere inntaksslangen med en stjernetrekker til å løsne klemmen. Trekk slangen og installere drivstoff trykkmåleren bruker en linje Slangeadapter fra kit. Aktivere tenningsnøkkelen og se på trykket. Dersom trykket er 40 pund per kvadrattomme, pluss eller minus en halvkilo, er drivstoffpumpe bra. Hvis det er mye mindre, må drivstoffpumpen byttes.

• Fjern trykkmåleren drivstoff og Installer inntaksslangen for drivstoff på drivstoffilter igjen. Plass filteret i monteringsbraketten. Montere den tilbake på brannmuren og stram brakett montering bolten. Hvis presset var bra, må du finne ut om synker trykket etter å gå gjennom dieselfilter. Dette innebærer trekke bensinmåler opp til drivstoff injektoren siden av gassledningen.

• Koble bensinmåler drivstoff tilførsel ut over drivstoff sprøytebrukere. Problemet her er å finne en mulig peke mot forbinde bensinmåler. Avhengig av året av bilen, det kan eller kan ha ikke en Schrader ventil på drivstoff jernbane. Hvis den gjør det, er det en enkel sak å fjerne ventil kjernen fra Schrader ventilen med verktøyet kjernen remover og threading bensinmåler på Schrader. Hvis det er ingen Schrader ventil, må brenselet linjen fjernes fra drivstoff jernbane.

• Løsne slangen klemmen med Phillips-skrutrekker, og trekke drivstoff linje slangen på slutten av drivstoff jernbane. Få et kort fra kit at trådene i slutten av drivstoff måle slangen og har en brystvorte sette inn i gasstilførselsslangen. Skyv brystvorten i slangen og stramme klemmen. Aktivere tenningsnøkkelen og Merk brenselet press. Hvis brenselet press er den samme som den forrige sjekken, er drivstoffilteret i drivstofftanken bra. Hvis brenselet press viser svært lav, bruke nål nese skruestikken tak for å klemme på tilbake slangen kommer ut av drivstoff trykkregulatoren på motsatt side av drivstoff jernbane.

• Trekk vakuum slangen på toppen av trykkregulatoren også. Slå nøkkelen av og på repressurize systemet. Se på skjer nå. Hvis trykket gikk opp til normal, trykkregulatoren drivstoff er dårlig og må erstattes. Se på port på drivstoff regulator og se hvis drivstoff kan sees som kommer ut av denne porten. Hvis det er, erstatte regulator. Hvis ingen drivstoff er sett, erstatte sugeslange på denne porten og erstatte drivstoffilteret.

• Fjerne bensinmåler fra drivstoff jernbane eller drivstoff vik linje. Installerer kjernen i Schrader og stramme, eller i tilfelle av drivstoff vik linje brukes for testen, løsne klemmen, Fjern måleren og Installer slangen på drivstoff jernbane. Stramme klemmen.