Nnywellness.com

Hva betyr Corvette?


Hva betyr Corvette?

Corvette er navnet gitt til en lett bevæpnede, små krigsskip, mindre enn en Fregatt. I løpet av alder seile, mange Mariner brukt Corvette, men den første registrerte referansen er til et fartøy i den franske marinen i 1670-tallet. Opprinnelsen til ordet er omdiskutert, selv om mange myndigheter mener det utviklet seg fra midten nederlandske ordet "corf," betyr et lite skip.

Størrelse

I det syttende århundre var de fleste Corvette 12 til 18 m lang og veie mellom 35 og 65 tonn.

Funksjonen

Corvette ble hovedsakelig brukt som kyst patruljefartøy og for å støtte store flåter. De bar fire til åtte små våpen.

Berømte Corvette

Corvette USS Constellation, bygget i 1854 forstyrret afrikanske slavehandelen, avskjære tre slave skip og frigjøring av slavene. Restaurert USS stjernebildet er forankret i Baltimore Inner Harbor (se ressurser).

Moderne Corvette

I andre VERDENSKRIG bygget den britiske Royal Navy første moderne korvetter som patrulje og antisubmarine eskorte skip for konvoier. Mange tjueførste århundre Mariner er beveger seg mot mindre og mer manøvrerbare så corvette design opplever en gjenoppstandelse i popularitet.

Chevrolet Corvette

Chevrolet ansatt Myron Scott ga Corvette navnet i 1953. Selskapet ønsket å bruke en ord som begynner med "C" det var ikke et dyr navn. Scott fant ordet ved å se gjennom en ordbok.