Nnywellness.com

Hvordan du justerer bilens Air-til-drivstoff forholdet


Hvordan du justerer bilens Air-til-drivstoff forholdet

Hvis du vil forbedre bilens ytelse, drivstofføkonomi og motor helse, er en av de beste tingene du kan gjøre regelmessig kontrollere og justere motorens luft-til-drivstoff forholdet. Luft-til-drivstoff er en moderne motor en ganske eksakt vitenskap; en enda litt unøyaktig ratio drivstoff og luft i motoren kan føre til at motoren å kjøre for rik (mye drivstoff), eller for mager (for lite drivstoff). Uansett vil motoren ikke klarer å levere kraft det designet for å produsere.

Instruksjoner

• Kjøpe en air/drivstoff meter, fortrinnsvis en bredbånd type. Når blyholdig drivstoff var vanlig, ekspert mekanikere kunne nøyaktig bestemme motoren luft-til-drivstoff forhold basert på merkene og flekker igjen på motoren tennplugger. Med bruk av blyfri og oksygenrikt brensel, men denne typen enkel lesing ikke mulig. En elektronisk luft/drivstoff sensor er bare nøyaktig måte å fastslå motoren luft-til-drivstoff forholdet.

• Installere luft/drivstoff måleren henhold til produsentens instruksjoner. Disse meter er nesten alltid plassert i midten av bilen eksos pipe; gjør vil så sikre at luft-til-drivstoff forholdet leses av sensoren ikke skjemt av kondens dannet mot slutten av eksosrøret.

• Bestemme bilens planlagte luft-til-drivstoff forholdet. Ideelt sett vil de fleste biler har forholdet 14,7-1, dvs 14,7 pounds av drivstoff til 1 halvkilo luft. For å få en nøyaktig lesing av motorens planlagte forhold, må du bruke luft/drivstoff meter til å bestemme forholdet på en rekke innstillinger. Begynne med ledig makt og flytte opp i turtallsområde.

• Justere din forgasser inaktiv jet skruen hvis det virker som inaktiv luft-til-drivstoff forholdet er feil. Dette gjøres enkelt med en skrutrekker, og endringene gjenspeiles umiddelbart av lesningene vises på måleren luft/drivstoff. Hvis du ikke kan justere luft/drivstoff blanding til ønsket 14,7-1 forholdet kan med en skrue, utvidelse av inaktiv jet selv være nødvendig.

• Bestemme motorens "cruising" luft-til-drivstoff forholdet. Gjør dette ved å kontrollere motoren luft/drivstoff forholdet på 2500 til 3000 RPM. Hvis forholdet er feil, kan du erstatte viktigste forgasser jets med de som vil produsere ønsket forholdet. For store økninger i kraft og drivstoff være flyt, erstatte forgasseren selv nødvendig.