Nnywellness.com

Hvordan å designe en boks høyttalerkabinett


Hvordan å designe en boks høyttalerkabinett

Så du bare kjøpt en ny høyttaler eller subwoofer for bil og ikke ønsker å betale for å ha noen andre å bygge et skap for den. Den gode nyheten er at hvis du har de riktige verktøyene og mye tålmodighet, kan du bygge en selv ganske enkelt. Hvis du ikke har verktøy eller tilgang til et verksted, må du imidlertid ta det til en butikk.

Instruksjoner

Design boksen høyttaler

• Mål avstanden du må jobbe med i bilen. Mengden plass vil avgjøre størrelsen og form av boksen og maksimal driveren størrelsen av subwooferen eller høyttaler. Jo større den er, jo mer plass det vil kreve.

• Utforme boksen. Du trenger en ansiktet, rygg, topp, bunn og to sider. For å bestemme dimensjonene, må du først finne produsentens anbefalte luftrom for høyttaler. Volumet av høyttaleren boksen må være lik for dette nummeret. Hvis det er en grunnleggende boks, bruke formelen høyde x bredde x dybde = volum for å finne ut hva målene skal være. Hvis boksen er uregelmessig formet, bryte boksen til figurer, beregne volumet for hver figur og deretter legge dem sammen. For eksempel hvis boksen har en skråstilt tilbake, beregne volumet av fronten ved hjelp av formelen ovenfor for en rektangulær boks og volumet av bakre del ved hjelp av formelen for volumet av en trekantet kabinett.

• Ta målene du genererte og bruke et målebånd og en blyant, tegne hver brikke på styrene.

Bygge boksen

• Kutt seks stykker av styrene bruker en tabell så. Prøve å kutte så smidig som mulig for å unngå skarpe kanter. Når du har alle seks sidene, plassere dem sammen for å gjøre enkelte bitene passer perfekt.

• Ta terminal koppen for ledninger på dine høyttalere og spore omkretsen i hjørnet av en av sidestykket. Knytte en borekrone makt drill og bore gjennom midten av dette hullet. Bruk stikksag for å skjære ut hullet. Terminal koppen knyttet her senere.

• Ta ansiktet stykke og finne midten av det ved måling diagonalt fra ett hjørne til motsatt hjørne og markere halv at lengde. Finne ut radius av din høyttaler, og deretter bruke som måling sette kompasset og tegne en sirkel som stråler ut fra midtpunktet. Knytte en borekrone makt drill og bore gjennom midten av dette hullet. Bruk stikksag for å skjære ut hullet. Sand kantene glatt.

• Fest brikkene ansiktet og bunnen. Ta trelim og dekke kanten der to delta sammen, slik at hele kanten er dekket. Plassere brikkene fast sammen, og deretter bruke din spikerpistol for å sikre bitene. Hvis du ikke har en spikerpistol, skruer kan brukes, bare husk å pre bore hullene før i skruene.

• Fest overstykket benytter metoden over. Gjenta deretter for begge sidestykkene.

• Monterer på baksiden ta silikon tetningsmasse og gjelder alle sømmene inne i boksen. Bruk fingeren til å sikre de er helt dekket. Dette sikrer at høyttaler boksen er lufttett.

• Fest tilbake. Så sel tilbake skjøtene ved å nå gjennom hullet i ansiktet.

• Teppet ditt kabinett på dette punktet hvis du ønsker å gjøre det.

• Sted i terminal cup i hullet tidligere kuttet i sidepanelet og skru den. Nå gjennom hullet i ansiktet, bruke tetningsmiddel rundt terminal koppen.

• Kjør høyttalerkablene gjennom terminal koppen, sørge for at den positive ledningen går gjennom positive hullet og negative gjennom negative hullet.

• Plass høyttaleren i hullet kuttet i ansiktet. Med et permanent markør, markere plasseringen av skruen mounts på boksen. Predrill hullene, deretter plassere høyttaleren tilbake og skru på plass.