Nnywellness.com

Hva er forskjellen mellom en bakre projektor-TV, en LCD & en Plasma?


Hva er forskjellen mellom en bakre projektor-TV, en LCD & en Plasma?

Bakprojisering, plasma og LCD er alle forskjellige typer teknologi som brukes når du bygger fjernsynsapparater. Kalt RPTVs for kort og projeksjon modeller er den eldste av tre. Om det er pris, bildekvaliteten og energieffektivitet, hver av disse settene har sine egne fordeler og ulemper forbrukerne bør vurdere før du kjøper et nytt sett.

Hvordan virker de?

Hver av disse typer TV bruker annen teknologi. LCD-TVer fungerer ved å sende lys gjennom en flytende krystallklar utfoldelse, opprette fargeområdet på skjermen. Plasma-TVer bruk gasser, klemt mellom to lag av glass og elektrisk strøm til å lage bilder. Det finnes tre typer bakprojisering TV (RPTV) teknologier: CRT, DLP og LCD. CRT - kort for bilderør - bruker totalt tre rør, en hver i rød, grønn og blåfarge, for å lage farger og bilder. DLP - kort for digital lyset bearbeiding - bruker en digital micromirror device chip for å reflektere farget lys, med hver lille speil som representerer en enkelt piksel i det endelige bildet på skjermen.

Det er noe overlapp her. Tredje er RPTV en LCD-RPTV. Denne teknologien passerer lys gjennom en flytende krystallklar utfoldelse, og forstørrer og prosjekter bildene på skjermen.

Fysiske forskjeller

Fordi de bruker bakprojisering som grunnlag for å lage bildene på skjermen - og trenger noen skille mellom lyskilde og skjermen for å gjøre det - er RPTVs vanligvis større enn standard LCD og plasma sett, som vanligvis har flatskjermer. Under en flatskjerm er bare noen få inches tykk, en RPTV kan være flere fot dypt. Når det gjelder skjermstørrelse, men er det ingen forskjell; settene er tilgjengelige i en rekke størrelser. Plasmas har det minste området - mellom 42 og 65 inches, vanligvis, mens RPTV store skjermer kan gå opp til 73 inches; flate LCD sett faller i midten.

Det er en annen viktig fysisk forskjell mellom disse typer sett også: Angi plassering. Mens en flatskjerm LCD eller plasma-TV kan monteres på veggen, kan RPTVs på grunn av sin større dybde.

Bildet kvalitet sammenligning

Den største forskjellen mellom disse typer TV er bildekvaliteten. Alle teknologiene har sine fordeler og cons. Plasma sett er kjent for å ha utmerket fargekontrast, lage de mest naturtro bildene. Men inkludere noen ulemper potensialet for "innbrenning" flekker på skjermen i tillegg til omgivelseslyset--som fra vinduet eller lampe - reflekterer på skjermen.

En LCDs fordeler inkluderer en lettere vekt enn plasma og RPTV sett. De bruker også mindre energi enn sine konkurrenter. Men LCD-skjermer produsere ikke sanne farger samt en plasma, heller ikke produserer de sanne svarte og hvite, i tillegg til en RPTV.

RPTVs er kjent for å ha den beste kontrakten mellom svart-hvitt-bilder. Denne teknologien er også mindre sårbar for striper, som kan hemme hvordan brukere ser raskt bevegelige bilder på en LCD eller plasma. Noen ulemper inkludere en "rainbow" effekt, som en kan se en regnbue når raskt ute fra en side av skjermen til den andre. Dette er et problem med DLP RPTVs og ikke CRT-modellene. Av de tre sett har også RPTVs minste visningsvinkelen.

Verdi

RPTVs er vanligvis rimeligere enn de standard LCD og plasma kolleger. Dette er spesielt sant av RPTVs som bruker CRT-teknologien, som er eldre enn DLP-teknologi og derfor billigere.

Men kommer mindre prislappen med en skjult kostnad. RPTVs er avhengige av en projektor lampe å projiseres på TV-skjermen. Disse lyskildene har bare en levetid på omtrent 5000 vise timer (nøyaktig hvor lenge, avhengig av modell), etter som lampen må skiftes til en kostnad på flere hundre dollar. I kontrast har LCD og plasma sett en visning liv 30.000 til 60.000 timer, noe som gjør det til en større verdi over tid.