Nnywellness.com

Hva er hensikten med glidemiddel olje?


Hva er hensikten med glidemiddel olje?

Glidemiddel olje brukes i biler og andre kjøretøy med forbrenningsmotorer. Det er mange forskjellige karakterer smøreolje, men har alle de samme formålene. De eksisterer for å forlenge en motor er livet og beskytte den mot slitasje og overoppheting.

Smøre olje

Glidemiddel er oljen som brukes i biler og erstattet med jevne mellomrom når den blir skitten. Den grunnleggende elementer i glidemiddel olje er svært raffinert oljer opprettet fra olje innskudd, ekstremt rene forbindelser som er blandet med et utvalg av andre kjemikalier. Disse kjemikaliene er kjent som tilsetningsstoffer, og gi oljen tilleggsegenskaper for å hindre søkemotorer mer effektivt.

Smøring

Hovedformålet med glidemiddel olje er å beskytte motoren bevegelige deler. Selv om motorer er laget av holdbar metall legeringer, må de flytte ved høye hastigheter å generere nok kraft til å flytte kjøretøy. Disse høye føre motordeler å bære mot hverandre og sakte oppløsning. Uten smøring, vil motordeler raskt jam eller ødelegge hverandre.

Rengjøring

Som søkemotorer fungerer, er de utsatt for en rekke av forurensning. Støv gjennom motoren og blir fanget i visse områder eller biprodukt av forbrenningsprosessen somle. Disse forurensningene kan bygge opp og skade hvis venstre ubehandlet, men smøremidler er utformet for å fjerne disse forekomstene som oljen blir pumpet gjennom olje. Dette er en av grunnene lube olje skal erstattes, det blir lastet med forurensninger.

Kjøling

Motorer også generere mange varme, delvis fra forbrenning og delvis friksjon. Denne varmen kan bevise destruktive også, men glidemiddel olje har vanligvis minst noen varme overføring egenskaper. Det absorberer varmen konsentrert i bestemte deler av motoren og bærer det bort før noen komponenter kan overopphetes.

Endre olje

Når tilsetningsstoffer i glidemiddel olje støter partikler i motoren, begynner de å spre og langsomt mister deres effekt. Glidemiddel oljen er svært lang varig, men tilsetningsstoffer som hjelper hindre motor korrosjon gjennom oksidering eller gi andre fordeler har kortere levetid. Det er derfor olje fortsatt må endres hver 15,000 og 20, 000 miles, når mange forurensninger har bygget opp og oljen er blitt mer av en slam enn en væske.