Nnywellness.com

Hvordan vet jeg om jeg har en sprakk inntak Manifold?


Hvordan vet jeg om jeg har en sprakk inntak Manifold?

Inntaket manifold sitter på toppen av motoren er en integrert del av selve motoren. Sprekker i manifold kan føre til vakuum og kjølevæske lekkasjer. Moderne inntak er ikke lenger laget strengt av metaller som aluminium, men er ofte støpt av høy temperatur plast med metall i visse tilfeller, eller ingen metall i andre. Som de er utsatt for varme og kulde sykluser på grunn av motoren fra ambient kalde varme temperatur, over tid blir manifolder sprø. Høyt dreiemoment, fra ting som hard akselerasjon, kan knekke en sprø inntak.

Instruksjoner

• Se under bilen etter tegn på en lekkasje i kjølevæske. Hvis det er noen kjølevæske dammen på bakken under motoren eller flekker på undersiden av motoren, følg det oppover til kilden. Du må kanskje lommelykt og inspeksjon speilet søke riktig. Olje lekkasjer tendens til å trekke dem skitt og vises som områder som er langt filthier enn omkringliggende motor. Kjølevæske lekkasjer pleier å etterlate hvite rester.

• Høyne panseret og bruke lommelykten og inspeksjon speilet å visuelt inspisere hele overflaten av inntaket manifold. Avhengig av hvilken type kjøretøy du har, må du fjerne en dekker eller luft filteret inntak som kan eller ikke kan kreve bruk av en socket satt. På noen biler må du flytte slanger eller vakuum linjer til side å se hele overflaten av inntak. Vær spesielt oppmerksom på områder på foran og bak der kjølevæske slanger fester, spesielt termostaten godt. Hvis du ser tegn på kjølevæske tap, rense området, start motoren og overvåke området for å se om en sprekk blir synlige.

• Overvåke din kjølevæskenivået, motor olje tilstand og fargen på din eksos. Hvis du taper kjølevæske, lekker det enten eksternt eller internt. Eksterne lekkasjer har blitt funnet i trinn én eller to. Intern lekkasjer blir tydelig i hvit eksos røyk når motoren er på driftstemperatur, eller gjennom motor olje misfarging. Hvis oljen begynner å ta på farge og konsistensen av melkesjokolade, har du en interne motoren kjølevæske lekkasje. Hvis eksos er hvit, er lekkasjen i topplokk eller inntaket manifold. En profesjonell linje automotive tekniker kan utføre diagnostisk test for å fastslå hvor lekkasjen er tilstede.

• Start motoren og overvåke motoren inaktiv. Hvis motoren angitt dårlig, omtrent eller en hastighet som er unormal, kan du ha en vakuum lekkasje. Ta forgasseren renere og spray vakuum linjetilkoblinger lett. Hvis motoren ledig endringer når spray kontakter tilkoblinger, har du en vakuum lekkasje. Inspiser linjene og vakuum tilkoblinger på manifold å finne lekkasjen.

Tips og advarsler

  • Det er ikke uvanlig å feil inntak pakning lekkasjer for en sprakk inntak. Under trinn prøve fire, hvis du finner ingen lekkasjer, sprøyting forgasseren renere rundt kantene av inntak, hvor det tetter til motoren. Hvis inaktiv endringene, må du erstatte inntak pakninger seg. Mens inntaket av, rengjør den grundig og inspisere for sprekker, pitting eller korrosjon og erstatte den hvis du finner en.