Nnywellness.com

Hva er betydningen av tallene på dekk?


Hva er betydningen av tallene på dekk?

På alle typer dekk produsert, er flere tall og bokstaver støpt inn gummien i sideveggen. Disse tallene og bokstavene representerer spesifikke og viktig design og konstruksjon trekk av dekk. Hvert nummer og bokstav har sin egen mening, og de brukes til å identifisere riktig dekk for en bestemt applikasjon. Når du kjøper nye dekk, er det nyttig å forstå hva disse tallene og bokstavene mener.

Bredde

Alle dekk produsert har et sett med tall og bokstaver støpt inn sideveggen som vil se slik ut: 205/60R16-89Z. Det første tallet angir den Tires delen bredde i millimeter over slitebanen, fra en sidevegg kant til den andre. Jo større antall, bredere og høyere dekk. Store finnes vanligvis på ytelse biler eller lastebiler.

Aspektet

Det andre tallet - 60 i dette eksemplet, er skilt fra første gang en skråstrek, og det refererer til den Tires størrelsesforhold. Dette forholdet er av avhengig av høyden på sideveggen i forhold til bredden på inndelingen. Dette tallet representerer en prosentandel av samlet bredde, så et lavere tall betyr en kortere sideveggen høyde, mens et større antall vil bety en høyere sideveggen høyde. Et dekk med en 60 etter det første tallet har en sidevegg 60 prosent så høye som dekket er bredt over sin seksjon.

Konstruksjon

Brevet etter det første to numrene representerer konstruksjon som brukes i dekk. R er den vanligste bokstaven og det står for "radial", som er bransjestandarden innen personbil dekk. Før radial bygging dekkene var de fleste vanligvis "bias-ply." Bias-ply refererer til typen konstruksjon som indre ledningene styrke dekk brytes helt rundt sideveggene og trå områder i 45-graders vinkel. Radialdekk bruk ledninger som brytes dekket i 90-graders vinkel, redusere forvrengningen og svulmende av bias - ply dekk.

Diameter

Det tredje antallet, for eksempel 16, som vises etter bygging brevet--representerer diameteren på felgen at dekket skal monteres på. Dekket må samsvare med rim å passe riktig. Når du endrer felger til en annen størrelse, som med ettermarkedet felger, må du endre dekk rim diameter også.

Lasting

Det siste nummeret i serien - 89 i dette eksemplet, representerer den Tires bæreevne. Den belastningen er maksimale vekten dekk er ment å støtte seg selv og ikke i forbindelse med andre dekk montert på samme. For å finne ut hva denne tall betyr, må det så opp på dekk belastning kapasitet diagram. For å få den totale lastekapasitet for et sett med fire dekk, multiplisere den Tires bæreevne av fire.

Hastighet

Den siste bokstaven, Z i vårt eksempel representerer hastighet klassifiseringen av dekket. Dette viser den høyeste hastigheten dekk er utformet for å bli operert på for utbygget perioder. Fart ratifisere hjelper i å velge dekk for ytelsen programmer. overstiger denne klassifiseringen kan resultere i feil på dekk. Etter 1991 er fart ratifisere alltid den siste bokstaven i serien av tall og bokstaver på sideveggen.