Nnywellness.com

Hva er en Intelligent firehjulstrekk?


Hva er en Intelligent firehjulstrekk?

Et intelligent firehjulstrekk-system utviklet for å justere bilens stasjonen modusen for optimal kjøring, avhengig av forholdene på veien som du kjører.

Betydning

Til tross for navnet er intelligent firehjulstrekk bare et annet navn for en automatisk All-Wheel Drive system, som er faktisk et avansert to-hjulet stasjonen system. Intelligent firehjulsdrift ikke drive alle fire hjul hele tiden. I stedet flyttes den mengden strøm som brukes på hver aksling, avhengig av kjøreforholdene.

Funksjonen

Intelligent firehjulstrekk systemer makt primært en aksel samtidig, noe som betyr at du vanligvis kjører i to-hjulet stasjonen. Men når bilen registrerer tap av trekkraft på viktigste aksel, skifter det litt av kraften til andre akselen. Dette gir effektivt din bil midlertidig firehjulstrekk. Når hoved akselen får trekkraft igjen, flytter system tilbake til to-hjulet stasjonen.

Betraktninger

Intelligent firehjulstrekk er vanligvis langt mindre i stand enn en fulltids firehjulstrekk-system under off-road forhold, og tjener nesten ingen hensikt når ikke på fortauet. Men for kjøring hverdagen, kan intelligent firehjulstrekk systemet håndtere en rekke standard veien forhold, fra grus til is.