Nnywellness.com

Vespa-scootere problemer


Vespa er en italiensk scooter som har vært i virksomhet siden 1943. Piaggio selskapet eier Vespa merkenavnet. Derfor er identiske scooter modeller noen ganger markedsført under både Vespa merkenavnet og Piaggio merkevaren, avhengig av land hvor scooter er solgt. Selv om svært pålitelig og svært høy kvalitet, Vespas, som alle andre biler, kan ha noen vanlige problemer.

Historie

Vespa-scootere ble introdusert i 1943. Tidlig scooter modellene var 2-takts modeller som brukes en magneto strøm til tennpluggen og for frontlys og blinkers. Senere modeller lagt moderne funksjoner som batteriet, elektrisk start og kontinuerlig variabel (CV) overføring å gjøre unna med behovet for en clutch og girkasse.

2-syklus problemer

To-syklus søkemotorer bruker olje blandet med drivstoffet for motorsykkelmotorer. Tidlige Vespas nødvendig rytteren å blande motoren olje med bensin før du legger drivstoff til scooter. Senere modeller, som var fortsatt ganske tidlig, brukes en injeksjon systemet. Hvis din scooter har en olje injeksjon system, i noen tilfeller kan dette systemet mislykkes. Hvis den gjør det, kan du likevel manuelt blande din gass. Det er imidlertid ikke så praktisk som å legge gass og olje separat når de går ut.

Starter problemer i Vintage scootere

Eldre Vespa-scootere kan være vanskelig å starte i kaldt vær. Vespas bruker en manuell choke system for å hjelpe med kulden starte. Når din Vespa sputters liv, vil det kjøre fint. Men kan få det i gang være en utfordring. I realiteten er hver scooter, choke og forgasser litt forskjellige, så hva som fungerer på en scooter ikke kanskje fungerer på en annen. Når du starter din Vespa i kaldt vær, starte med choken 1/4 av veien ut og øke det hver fire eller fem spark på starteren.

Eldre Vespa-scootere som ikke vil starte selv i varmt vær kan ha en rekke problemer. Forgasseren må bygges på en scooter som ikke kjørt i mange år. Imidlertid hvis din scooter har kjørt og nå starter ikke, kan problemet godt være scooter's coil, magneto eller drepe bryteren. Mange eldre modeller har ingen nøkkel, og når bryteren drepe mislykkes, det kan hindre gnist når tennpluggen.

Moderne Start problemer

Moderne Vespas er like komplekse som noen andre moderne scooter. Dette er en fordel når de er arbeider frisk. Moderne Vespas er lett å starte. De har automatisk choker og automatiske girkasser. Vanligvis er starter din moderne Vespa så enkelt som å slå nøkkelen, klemme bremsen og trykke start-knappen. Men har noen moderne Vespas hatt problemer med defekte drepe brytere. Drepe svitsjen er utformet for å kutte all makt til motoren i en nødsituasjon eller en annen situasjon hvor du må slå av motoren, men ikke når nøkkelen. Hvis din moderne Vespa ikke starter, og du vet batteriet er god, kan du prøve å erstatte bryteren drepe.

Belysning problemer

Moderne Vespas er svært pålitelig. Fordi de har et batteri, er det svært få problemer med lys og signaler. Men mange vintage Vespas ikke har et batteri og kanskje bare har en 6-volt belysning. Disse lysene er ikke særlig lyse. Hvis din Vespa er gammel nok til å ikke har et batteri, vil lyset dempes når motoren går på tomgang. Som du rev motoren, vil det produsere mer makt og lys blir klarere. Blinklys på eldre Vespas uten batterier kan slutte å blinke hvis motoren faller under en viss hastighet. Kan du forhindre ved å justere din forgasser tomgangen til motoren gir nok strøm til blinklys å blinke når motoren går på tomgang.