Nnywellness.com

Feilsøke en Veivaksel Sensor av en Pontiac Grand Prix GT


Introduksjon til Veivaksel sensorer

Veivaksel stillingsføleren på en Pontiac Grand Prix er en liten elektromagnetisk enhet som brukes til å bestemme relative plasseringen av et objekt. Den gjør dette ved å bruke en utløser hjul består av en rekke oppvokst poeng ligner på en stjerne form, men med en rekke ulike former i stedet for tips av stjernen. Hver gang hevet stål poenget kommer nær sensoren, forårsaker magnetismen opprettet en elektrisk puls. Som hevet poenget passerer sensoren, avtar pulsen. Det fungerer mye som en bryter for å slå av og på. Datamaskinen bruker denne puls for å bestemme den relative plasseringen av antallet 1 sylinderen i en motor og alle gjenværende sylindere og RPM i motoren. Dette bestemmer avfyring tiden for tennpluggene. Disse samme type sensorer brukes i hvert gå i livet i millioner av programmer fra en CT Scan maskin i sykehuset heis til å bestemme hvilken etasje på.

Feil på sensoren i Veivaksel

Sensoren i Grand Prix er en 3-tommers sylindriske sensor ligger på siden av motoren overfor brannmuren, direkte under eksos manifold. Det er satt inn i blokken og holdt med en 10 mm bolt. Det er en 3-tråds sensor med en lilla, en lysegrønn og en lys blå med en svart stripe wire. Denne sensoren har en tendens til å mislykkes rundt 95 000-mile mark, selv om det ikke skrevet i betong. Det kan mislykkes for ulike grunner når som helst. Når dette skjer, datamaskinen får ikke en referanse for timingen av tenningen og kjøretøyet vil kjøre enten grove eller ikke avhengig av feil på sensoren. Denne ut rekkevidde puls identifiseres av datamaskinen og vurdert feil på sensoren. Datamaskinen vil slå av motoren lys på varsel føreren av en forestående eller out-and-out feil.

Diagnose og lese koder for Veivaksel sensoren

Når lyset kommer på, er en kode skanner nødvendig å forhøre datamaskinen og tilgang til kodene for problemet. Datamaskinen vil angi en kode for noe som opererer som gir et signal er vanlig. Disse kodene er 4-nummer koder som må oversettes til en definisjon av problemet. En koden kommer med koden skanneren og forklarer alle kodene. Kode-skannere kan kjøpes på noen auto deler lagrer og er svært billig. En skanner dekker de fleste alle biler.

For å bruke skanneren, bare plugg den i kontakten under førerens side instrumentpanelet. I de fleste tilfeller kontaktene er lett å se og tilgjengelig lett. Når dette er gjort, deaktivere tenningsnøkkelen med motoren. Trykk på "Lese" og en tallkode vises. Kryssreferanse kommer denne koden med koden arket og forklaring på skjermen.