Nnywellness.com

Hvordan vet jeg om jeg trenger nye Struts?


Struts arbeide sammen med støtdempere å kvele bilen og passasjerene fra humpete veier. De også hjelpe holde dekkene på veien og spille en rolle i hvor godt bil håndtakene. Mens det er normalt for struts å gradvis slites ut, hvis du kjører bilen ofte på humpete, svingete eller grus veier, vil du sannsynligvis trenger å erstatte din struts før. Hvis du oppdager noen vanlige tegn på utslitte struts, er det på tide å ta bilen til en mekaniker.

Instruksjoner

• Ta bilen ut for en prøvekjøring. Brems. Bestem om fronten av bilen dykk når du bremse. Akselerere. Merk om bakenden på bilen "knebøy" når du akselerere. Hvis disse to tingene oppstår, må du kanskje ny struts.

• Kjøre bil på en grov vei med mange svinger og støt. Når du kjører den rundt et hjørne, avgjøre om bilen sways, ruller eller bare ikke håndtere riktig. Kjøre over støt (med stereo dempet) å avgjøre om bilen "dunk" eller rangler. Du trenger kanskje ny struts hvis bilen ikke håndterer riktig.

• Utfør en transittstopp. Slå motoren. Gå til panseret på bilen og sprette front end opp og ned. Bilen tar lang tid å stoppe hoppende opp og ned på egen hånd (mer enn tre transittstopp), måtte struts erstattes. Hvis du er usikker på resultatene av denne testen, spørre mekaniker til å utføre den for deg.

• Ta bilen til din mekaniker og be ham om å gå for en prøvekjøring med deg slik at du kan peke mistenkelige støy eller håndtering av problemer. Eller du ønsker å gå til to eller flere mekanikk å få forskjellige pristilbud. Mekanikeren kan undersøke din struts og fortelle du definitivt om din struts må byttes.