Nnywellness.com

Gjør Ohm Rating påvirker høyttaler kvaliteten?


Gjør Ohm Rating påvirker høyttaler kvaliteten?

Høyttalere ohm rangeringer har ingen innvirkning på høyttaler kvalitet og bære rangeringer utelukkende for å angi lydanlegg komponent kompatibilitet. Høyttaler ohm rangeringer av 4, 8 og 16, typisk for de fleste hjem og profesjonelle lydsystemer, sammenlignes ideelt med power forsterkere utformet for å håndtere uttalte ohm for maksimal effektivitet og utgangseffekt.

Hva er ohm?

En ohm er en måling av tillatte spenning flyt av en elektrisk enhet å sikre trygg bruk. En elektrisk krets - inkludert de ledninger, mikrofoner, høyttalere og forsterkere - er designet med målrettet spenning motstand grense, som er kjent som impedans og måles i ohm. Med lydsystemer forårsaker en høyttaler med en impedans vurdering under forsterkeren forsterkeren å operere utenfor vurdert kapasiteten som kan skade den. Siden ohm rangeringer er en måling av spenning, har de ingen peiling på høyttaler lydkvalitet.

Hvorfor ohm forskjellige

I lyd verden bruker høyttalere og forsterkere ohm rangeringer for matching av flere komponenter fra ulike produsenter eller utstyr modeller. Mens de fleste forsterkere vil operere på to eller flere impedances som passer annerledes høyttaleren ohm rangeringer, er høyttaler ohm fast og kan ikke endres med mindre flere høyttalere er kablet i forskjellige kombinasjoner. For eksempel forsterkerne på 8 ohms kan trygt kjøre samlet speaker laster på 8 ohm eller høyere, men er sannsynlig å overbelaste med høyttalere på mindre enn 8 ohm.

Faktorer som påvirker høyttaler kvalitet

Høyttaler lydkvalitet påvirkes av materialene som brukes i produksjon, i tillegg til kabinettet, kabler, input kilder og styrer brukeren settene. Inndatakilder inkluderer forsterkeren og tilkoblede CD-spiller, radio melodi, lyd mikser eller andre lydkilder. Hvis alle komponenter er god kvalitet, riktig installert og elektronisk kompatibel lyd kvalitet bør ikke være et problem uansett ohm rangeringer.

Endre høyttaler ohm

Når flere høyttalere brukes i et lydanlegg, påvirker ledningsnett konfigurasjon den samlede ohm vurderingen. Seriell ledninger høyttalere - som innebærer direkte ledninger av en høyttaler til en annen - øker den totale ohm vurderingen gjennom multiplisere hver høyttaler ohm på antall tilkoblet. For eksempel likestille to 4-ohm høyttalere kablet i serien til en totalt 8 Ohms høyttaler belastning. Parallell ledninger reduserer høyttalere, der flere høyttalerne er koblet direkte til forsterkeren--ohm rangeringer gjennom delingen av antall høyttalere av personlige ohm vurdering. For eksempel kablet to 4-ohm høyttalere i parallell tilsvarer en totale belastningen av 2 ohm. For best system gjennomførelse, og for å unngå å ødelegge forsterkere på grunn av lav ohm rangeringer - alltid konsultere høyttaler og forsterker spesifikasjoner eller kontakt en lyd profesjonell for råd.