Nnywellness.com

Oppfinnelsen av RFID


Radiofrekvensidentifisering eller RFID, er en teknologi som lar objekter, dyr og selv mennesker skal identifiseres og spores ved hjelp av radiofrekvens signaler. RFID er avhengig av en transponder, eller kode, knyttet til hvert objekt, som er lese, trådløst, av en leser, slik at data om objektet skal samles inn. RFID er ikke en ny teknologi, men som på tiden av publikasjonen, bedrifter har begynt å utforske sitt fulle potensial nylig.

Opprinnelse

Oppfinnelsen av RFID er vanligvis kreditert til skotske oppfinner og fysiker, Sir Robert Alexander Watson-Watt. Under andre VERDENSKRIG, Watson-watts ledet et hemmelig britiske prosjekt, der aktiv, batteridrevet RFID-brikker var installert i hver britiske fly, og når de fikk radiofrekvens signaler fra stasjoner på bakken, kringkaste signaler tilbake i motsatt retning. Dette systemet tillatt vennlig fly til være differensiert fra fiendtlige fly, og ble kjent som identifikasjon venn eller fiende eller IFF.

Elektronisk artikkel overvåking Tag

Utviklingen av RFID-teknologi fortsatte, globalt i løpet av 1950 og 1960, og resulterte i såkalte elektronisk artikkel overvåking koden, som er i bruk i dag. I hovedsak inneholder en elektronisk artikkel overvåking koden bare en enkelt binært siffer, eller "bit", som kan slås på eller av. Hvis noen betaler for en vare, si, en butikk, litt slått av, men hvis de prøver å fjerne elementet uten å betale, litt leses av en leser ved utkjørselen og aktiverer en alarm.

Patenter

I 1969 undersøkte Mario W. Cardullo og formann i kommunikasjon satellitt Corporation, begrensningene for et optisk system for identifisering jernbane biler og begynte en aktive RFID-brikke med overskrivbare minne, som han patentert i 1973. Samme år patenterte californiske oppfinner Charles Walton også en bærbar radiofrekvensen emitting identifikator, som dannet grunnlaget for en sensor-baserte elektroniske døren nøkkel.

Kontinuerlig utvikling

De første private programmene ved hjelp av passiv RFID-brikker, hvis makt er levert av RFID-leser, dukket opp i 1980. I 1997, Mobil brukt RFID teknologien for å behandle kredittkorttransaksjoner på gassen pumpen, og i 2005, Wal-Mart kunngjorde at det kreves dets topp 100 leverandører å levere RFID-aktiverte forsendelser. RFID forblir en lovende teknologi, som industri analytikere forventer å bli vanlig i sporing, logistikk og sikkerhet i årene som kommer.