Nnywellness.com

Digital projektor Image utgaver


Det er flere mulige årsaker til projiserte bilder vises mindre enn optimalt. Image utgaver kan relateres til projektorens indre innfatningene, strømkilde, kabeltilkoblingene og posisjonering.

Farge

Fargen på bildet kan virke levende, men unøyaktig. En over-mettet bildet kan se unaturlig. Tilgang til den skjermen-menyen og deretter justere lysstyrken, kontrasten eller farge skal hjelpe.

Noen digital light processing (DLP) projektorer produserer artifakter eller en "regnbueeffekt" som viser farger hvor de ikke skal vises. Nyere teknologi som inkluderer et raskere fargehjul for produksjon av farge eller flere fargefiltre kan redusere artifakter.

En fargen kalibreringssystem kan kalibrere fargen for optimal bildekvalitet. Vær oppmerksom på at skjermkontroller nevnt ovenfor produsere liten effekt på gråskala og farge. Fargekalibrering justerer primærfargene, produsere fordeler som bedre skyggedetalj i mørke områder.

Linsen

Overflaten av fremviserlinsen må være ren for å direkte lysstrålene for en klare, skarpe bilder. En fotografisk linse-rengjøring løsning brukes en myk klut som mikro-fiber, og tørkes i en sirkelbevegelse utover kan redusere virkningen av en uren linse. Ikke bruk en klut som er utformet spesielt for rengjøring linser.

Strøm

Hvis ikke noe bilde vises, må digital projektoren en makt-sjekk. Hvis fremviseren har makt, så det bør være noen indikatorlampene lyser på projektoren. Kontrollere kildene for å sikre riktig kabeltilkoblinger, som for datamaskinen eller DVD-spiller.

Projektoren lampe

Hvis projektorlampen ikke produserer et bilde, må ventilasjonen rundt projektoren sjekke. Overoppheting kan forårsake projektoren skru av av selv.

Lampene kan avgir et sterkt lys, men ikke alltid en holdbar. Noen lampene eksplodere etter garantien utløper, godt innenfor levetiden. En blåst projektoren lampe kan være dyrt å erstatte.

Proporsjoner

Hvis kantene av bildet danner en trapes med bare ett par parallelle linjer i stedet for et rektangel med to par parallelle linjer, så problemet er at er projektoren casting bildet i en vinkel på skjermen i stedet for rett på. For mindre avanserte projektorer må du endre plasseringen av projektoren slik at den peker rett mot skjermen for å korrigere forvrengning. Men noen projektorer kan justeres til å løse dette problemet uten å måtte flytte selve maskinen. Når menyen for måter å korrigere trapesformet bildet.

Merk at som bildet størrelse øker, lysstyrken reduseres. Større bilder krever mer lys.

Flimrende bilde

Hvis bildet flimrer, kan det være et problem med DLP-projektorer fargehjulet som inneholder de røde, grønne og blå filtrene og andre segmenter. Endre innstillingene til en lavere oppløsning kan hjelpe. Ifølge Digitalfotografering nettsted, sammenflettet skanning, en projeksjon metode som slår sammen to felt i én ramme, kan føre til at bildet flimrer.