Nnywellness.com

2003 Chevrolet Silverado lastebil motor feilsøking


2003 Chevrolet Silverado lastebil motor feilsøking

Den raskeste og mest effektive måten å feilsøke en 2003 Chevrolet Silverado omfatter tilgang til bilens powertrain kontroll modul (PCM) og hente alle aktive on-board diagnostiske koder. Disse kodene er en post med feil som har oppstått i motoren.

Andre generasjon On-Board Diagnostics (OBD-II)

2003 Chevrolet Silverado er kompatibel med Environmental Protection Agencys regler om motorkjøretøy diagnostikk. Det er en grunnleggende sett med koder som brukes av alle biler produsert og solgt i USA etter 1996. Så er prosessen feilsøking til Silverado den samme som brukes for en Ford, kvikksølv og andre moderne biler.

Problemer og ventende koder

Silverado PCM klassifiserer feil i to grupper: venter og problemer. En funksjonsfeil i seg selv kan være en fluke forekomst. PCM fortsatt tar notat, men. Feil alle merket "venter" først. Hvis feilfunksjonen konsekvent gjentar seg, endres PCM statusen til "problemer." Lyset slås på kort tid etterpå.

P-koder

OBD-II koder tegn sekvenser består av en bokstav etterfulgt av fire tall. Den første bokstaven angir hvor i Silverado feilen har funnet sted. "P" koder dekke motor. "P" står for drivverket. For feilsøking motorer, kan alle andre koder midlertidig bli skjøvet til side for senere vurdering.

Feilsøke motoren

Koble en skanner til Silverados datamaskinen port under rattet. Når av kodene hentes, fungere på alle P koder som har aktive "problemer"-status. Koding definisjoner kan finnes i en OBD II skanner manuell flest ganger. General Motors har imidlertid utvikling supplerende koder. Disse finner online eller i et Haynes Repair Manual dekker 2003 Silverado. OBD-II koding definisjonene vil fortelle deg nøyaktig hvor i motoren til å begynne å lete etter problemer.