Nnywellness.com

Beskrivelser av ulike typer vinsj kabler


Beskrivelser av ulike typer vinsj kabler

Det er to grunnleggende typer vinsj kabler: wire og syntetisk. Wire kabler er vanligvis laget av stål med liten eller ingen variasjon mellom produsenter. Produsenter som gjør syntetiske kabel for vinsjer vanligvis utvikle og patent, eller kjøpe sine egne unike syntetiske kabel varemerke og sett dem bortsett fra sine konkurrenter. Sammenligne bestemt kabler, vil du se på diameter, lengde, minimum bryte styrke og hva er anbefalt for din vinsj.

Wire kabelen

Wire kabelen er hovedsakelig laget av fly grade stål ledninger montert gir styrke og fleksibilitet i kabelen. Wire kabelen er brukt er mye lenger enn syntetiske tau, men det kommer med noen ulemper. Sikkerhetstips advare tykk hansken må brukes når du arbeider med wire kabelen. Så kabelen bærer, har det en tendens til å utvikle skarpe tråder av wire som stikke ut og kan rive dypt i hendene. Når wire kabelen strekkes stramt, har det vært kjent å feste, forårsaker en utrolig mengde tilbakeslag. Tilbakeslag fra mengden strekningen, og sin egen vekt, kan piske kabelen mot bilen, person opererer vinsjen eller noen andre i måten og ekstreme skade. Riktige sikkerhetstiltak og vedlikehold av wire kabelen vil beskytte holdbarheten og levealder.

Syntetisk kabel

Syntetisk kabel vokser i popularitet som teknologien utvikler seg for å utvikle et bedre produkt enn standard wire kabelen. Syntetisk kabler vil ikke rust, er lettere i vekt og anses tryggere enn wire kabelen fordi de ikke tilbakeslag hvis de bryter eller rive opp hendene. Som et resultat, krever de mindre vedlikehold enn wire kabler, en standard gang over før bruk for å sikre det er ingen tårer, og sikre kabelen rulles tilbake til vinsj trommelen riktig er alt som kreves. Syntetisk kabler er mer utsatt for skade fra skarpe kanter enn motparten stål. Det er to merker av syntetiske tau ofte nevnt i anmeldelser: Master-Pull ® og Amsteel blå ™. Begge er laget av en variant av Dyneema ®, et materiale som er brukt i mange bransjer, inkludert personlig verneutstyr, medisinske og tunge marine operasjoner. Dette materialet er motstandsdyktig mot fuktighet forhindrer den fra molding eller bli skadet av vann, gir det en fordel over wire kabel, som vil rust fra vannet eksponering hvis ikke ivaretatt.

Master-Pull ® syntetiske vinsj kabel

Master-Pull ® har tre typer vinsj tau og har den høyeste Minimum bryte styrke (MBS) per diameter. Laveste resultater kabelen er Master-Pull ® vinsj tauet, og med en 3/8-tommers diameter, den har en MBS 18.000 pounds. Det er også Master-Pull ®-Superline og Master-Pull Superline ® XD som har en MB 26,500 pounds med en 3/8-tommers diameter. Master-Pull ® syntetiske tau brukes av hæren i deres vinsj linjer, slep tau og kjøretøy utvinning kits.

Amsteel blå ™ syntetiske vinsj kabel

Amsteel blå ™ er vanligvis brukes i maritim industri og har utvidet til en vinsj linje brukes primært for vinsjer montert på off-road kjøretøyer. MBS for en 3/8-tommers diameter kabel er 17,640 pounds, som er vanligvis mer enn nok for en tyngre off-road kjøretøy, og gjør det omtrent 23 prosent sterkere enn wire kabelen. Amsteel blå ™ er testet, og resultatene har fått høy anmeldelser i off-road blader.