Nnywellness.com

Hvordan er en Dye Test for Ileostomy reversering gjort?


Oversikt

Bakgrunn

Om brukes i behandling av Crohns sykdom eller tykktarmskreft, er en ileostomy en prosedyre hvor en del av tynntarmen er trukket gjennom huden og åpnet med en spesiell hulls kalt en "stomi." En lege festes en spesiell medisinsk enhet, folkemunne kjent som en "bag", til magen, slik at fecal avfall (aka "stol") fra mage-tarmkanalen avslutte kroppen gjennom stomi i stedet for tykktarmen og anus.

Når en lege og pasient bestemmer det er tid å "åpne" tykktarmen for bruk, utfører en kirurg en ileostomy tilbakeføring. Andre felles navn for denne prosedyren er "ileostomy lukking" og "Ileal veske Anal anastomose."

Før en kirurg kan utføre en ileostomy tilbakeføring, han vil bestille en "pouchogram": en fluoroscopic X-ray som krever en barium-basert "kontrast fargestoff" sendes til små tarmen gjennom stomi. I motsetning til stasjonære bilder produsert av tradisjonelle X-ray imaging, fluoroscopy gir bilder tas i rask rekkefølge, gir en animasjon av tarmen og stomi i aksjon. Fluoroscopic x-stråler kan kirurgen å se hvor godt ileostomy har helbredet og om det er noen komplikasjoner som lekker, strictures (en innsnevring av tarmen), vaginal fistel (en tilfeldig link dannet mellom tarmen og skjeden) eller overdreven scarring.

Forberedelse

For 24 timer før testen, pasienten er ikke tillatt å spise god mat eller drikke melkeprodukter. I stedet hun kan bare drikke klare væsker (dvs. uten masse) som juice, te, kaffe, kullsyreholdige drikker og kjøttkraft. Etter midnatt, kan ikke hun spise eller drikke noe. Daily medisiner kan imidlertid tas med en svært liten mengde vann.

Administrere fargestoff

Den radiolog kontoret vil pasienten fjerne alle klær og smykker før du setter på en papir-kjole. Fluoroscopy rommet, vil pasienten ligge på røntgen bordet mens sykepleier fjerner pasientens pose og ruter et kateter inn stomi. En hengende bag av barium fargestoff løsning utstyrt med en gravitasjon dryppe er knyttet til kateter. Når fargestoff har tømt fullstendig i små tarmen vil radiolog be pasienten om å ligge på den ene siden mens fluoroscope records bildene. Pasienten vil deretter skifte side og trolig ta flere andre plasseringer for fluoroscope. Merk: Kontrast fargestoff vil forårsake mild til alvorlig lette smerter i små tarmen, så pasienter bør unntatt noen ubehag.

Fjerne fargestoff

Fluoroscopy tar ca 30 minutter, så kateter er fjernet. Sykepleier reattaches vanligvis posen til stomi, så pasienten kan renne fargestoff fra hennes mage og kast i toalettet. Pasienten kan få kledd og gå hjem.