Nnywellness.com

Hvordan velge riktig motor olje vekten for din Temperaturområde


Hvordan velge riktig motor olje vekten for din Temperaturområde

Kritisk til lang levetid og generelt vedlikehold av bilen velger riktig olje vekten for motoren og klimaet i hjemmet. Hvis oljen er for tung, vil ikke det kjøres i vinteren kulde. Hvis oljen er for lyse, fungerer det ikke i sommervarmen. Besøke en auto deler butikken og se det brede utvalget av oljer i alle sine forskjellige fargede flasker og med alle sine forskjellige tall kan være skremmende, men hvis du vet hva du skal se etter, er det ganske enkelt.

Instruksjoner

• Les bruksanvisningen til kjøretøyet. Mens temperaturen og klimaendringer er en variabel å ta hensyn når du kjøper motorolje, er andre produsentens anbefaling, basert på egenskapene til motoren installert i bilen. Håndboken vil også varsle deg spesifikke sertifiseringer eller egenskaper motorolje bør ha.

• Finne to American Petroleum Institute (API) klistremerkene på flasken. Først ligner en svart stjerneskudd med en svart ramme, hvit bakgrunn og rød bokstaver. Andre er en hvit sirkel med andre hvite sirkelen innenfor det.

• Les den ytre hvite sirkelen. Etter ordene "API Service", vil det begynne med enten "S" eller "C." "S" er kompatibel med vanlig bil motorer. "SN" er APIs nyeste service kategori vurdering i 2011, og bakover-kompatibel med de fleste søkemotorer. "La", "L" og "SJ" er eldre kategori karakterer som ikke kan være passende for nyere motorer.

"C" er for dieselmotorer. Den nyeste i 2011 for diesel oljer er "CI-4." Eldre karakterene er "CH-4," "CG-4" og "CF-4." Som "S" oljer er disse eldre karakterer generelt kompatibel med eldre motorer.

• Les andre, mindre hvit sirkel. Under bokstaver "SAE", vil det si noe sånt som "5W-20." Dette forteller deg olje vekten. Det første tallet avslører hvor godt oljen flyter i kaldt vær. Jo lavere tall, jo kaldere temperaturer den kan kjøres i. Det andre tallet, avslører etter tankestreken, hvor godt oljen går i varmen. Jo høyere tall, jo høyere temperaturen der det kan kjøre.

• Skifte olje minst to ganger i året. Hvis du har et bredt spekter av temperaturer mellom sommer og vinter, kan du endre olje på våren og vinteren, og velg en annen vekt passer for den kommende temperaturen.