Nnywellness.com

HDTV informasjon: Linjesprang g. Progressive


HDTV informasjon: Linjesprang g. Progressive

Sammenflettet og progressiv er ord som beskriver måten som et TV-bilde vises på skjermen. Det er generelt betraktet som progressiv gir en jevnere og skarpere bilde. Med hastigheten bilder vises på TV, men er det tvilsom hvis forskjellen er synlige med det blotte øye.

Sammenflettet forklart

Enkelt, hvis du putte din finger på begge hender imellom hverandre å produsere åtte "linjer", får du en viss idé om linjer på TV-skjermen. En sammenslynget bilde viser odde linjer først - 1, 3, 5, 7 og så på. Deretter en brøkdelen av et sekund senere partalls-linjene - 2, 4, 6, 8, etc., synes å fullføre TV bildet.

Progressiv forklart

Progressiv skanning er visning av TV-linjer sekvensielt fra topp til bunn. I ekte HDTV termer er 1920-av-1080 linjer. Alle HDTVer er progressiv skanning.

Endring i TV-overføring

I USA spesielt, var den gamle NTSC-standarden et sammenflettet format. Linjer per skjermen var mindre enn 20 prosent av høy oppløsning. Til noen som vokste opp med farge-TV, men så det ganske bra. For alle som har briller, vurdere HD (høy definisjon) til SD (standard definisjon) sammenlignes med å se med og uten briller.

Hva endret

Vår måte å se på TV bilder endres, selv før HD var offisielt kringkastingsstandarden. DVDer introdusert høyere oppløsning enn broadcast TV. Dataspill tok dette enda høyere, med oppløsning bedre enn standard DVD. Nå er Blu-ray disker, sammen med flere videospill-spillere, høyeste oppløsning, sant 1920-by - 1080 p linjer, ellers kjent som progressive.

Og hva med TV-sendinger?

Den høyeste oppløsningen er kringkasting, både trådløs og via kabel, er 1080i, eller sammenflettet, på grunn av båndbredde størrelsen på kringkaste de høyere 1080 p oppløsning. Poenget, gå tilbake til begynnelsen, er at alle 1080-oppløsning bilder ser fantastisk, slik at en er sammenflettet og den andre er progressiv, mens både HD, trolig merkbare av bare mest trente video eksperter.